Soesterberg – Doorn (20,5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 22 november 2014: Soesterberg – Doorn (20,5 km)

Op een mooie vrij zonnige zachte dag met een temperatuur van 12 graden zijn we begonnen met het Trekvogelpad. We hebben deze etappe juist op dit moment in het jaar uitgekozen om nog even te kunnen genieten van de laatste herfstkleuren in het bos.

Aangezien de dagen in dit jaargetijde kort zijn, zijn we met de auto meteen naar het beginpunt van de etappe gereden. Omdat de bussen tweemaal per uur gingen was dat geen probleem omdat we toch nooit heel lang zouden moeten wachten om terug te komen naar het beginpunt. Tegen negen uur in de ochtend zijn we van huis weggereden richting Soesterberg. Daar hebben we de auto op de parkeerplaats van de meubelboulevard achtergelaten. Om 9:45 uur begonnen we met de etappe.

We verlieten al snel de drukke Amersfoortseweg om zo verder over een mooi bospad met herfstkleuren langs de buitenkant van Soesterberg te lopen. Na dit pad liepen we nog even door de plaats om daarna de A28 over een viaduct te passeren.
Daar werden we opgeschrikt door twee politieauto’s waaruit een aantal politieagenten kwamen en rennend achter iemand aangingen. Daarna kwam er nog een derde politiewagen. Even later bleek dat er een jongeman was opgepakt. Hij werd geboeid naar de politieauto geleid. We vroegen ons af wat hier aan de hand was. In de avond keken we nog even op internet. Waarschijnlijk was deze aanhouding in verband met een protestactie rondom in detentie gehouden asielzoekers in kamp Zeist.

Nadat we de A28 overgestoken waren liepen we over brede bospaden achter kamp Zeist langs. Daar kwamen we op een bospad nog een paar maal een politieauto tegen. Nadat we kamp Zeist achter ons lieten, liepen we langs een breed kaarsrecht bospad met prachtige kleurspelingen van de laatste herfstbladeren die gekoesterd werden in de lage najaarszon. Op een gegeven moment passeerden we enkele meer open stukken met mooie heidevelden.

In het centrum van Austerlitz hebben we even een korte pauze ingelast en in een restaurant langs de route een heerlijk bakje koffie gedronken. Daarna liepen we weer verder en waren al snel weer in het bos. We zochten naar een bankje om onze lunch te nuttigen. Maar in dit gedeelte van de wandeling was er een lange tijd geen bankje te zien. Onze magen begonnen inmiddels op te spelen, dus besloten we daarom maar om onze lunch al lopend te eten. Even later was er bij een weide met een paar paarden en een prachtig optrek aan het einde van de weide wel een bankje. Daar hebben we gezeten om even van het uitzicht te genieten en nog wat te eten en te drinken.

Na de rustpauze liepen we verder richting Maarn. Net voor Maarn kwamen we door een prachtig licht heuvelachtig heide gebied met een aantal fraaie jeneverbes struiken. Nadat we aan het einde van de heide nog even door een zandverstuiving liepen kwamen we Maarn binnen. In het centrum van Maarn hebben we lekker op een bankje met het gezicht in de zon gezeten. We waren daar net op tijd voor de intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet. Anja hield op het juiste moment haar handen op voor strooigoed van Zwarte Piet.

We liepen nog even met de stoet mee naar het gemeentehuis van Maarn. Daar verlieten we de festiviteiten weer en gingen verder richting Doorn. Nadat we weer een stuk door het bos gelopen hadden kwamen we bij het restaurant op de Sint Helena Heuvel. Dat herkende Anja nog van haar kindertijd. In Doorn aangekomen liepen we even langs het huis waar Anja geboren was en het andere huis waar Anja ook een aantal jaren van haar kindertijd had doorgebracht. We spraken nog even de vrouw aan die nu naast dit laatste huis woonde. Daarna zijn we doorgelopen naar het centrum van Doorn en hebben we de bus teruggenomen richting Soesterberg. Vanaf Soesterberg zijn we weer met de auto naar huis gereden.

soesterberg doorn (6)
soesterberg doorn (9)
soesterberg doorn (12)
soesterberg doorn (18)
soesterberg doorn (19)
soesterberg doorn (21)
soesterberg doorn (25)

vorigevolgende