Vorden – Borculo (21,5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 10 oktober 2015: Vorden – Borculo (21,5 km)

Inmiddels heeft de herfst toegeslagen. De bladeren beginnen steeds meer te kleuren. Dus vonden we dit een mooi tijdstip om in de Achterhoek te gaan wandelen.
Ook op deze dag hebben we er weer een dagtripje van gemaakt. We gingen thuis iets voor half tien weg. We besloten om deze dag vanaf het oosten naar het westen te lopen in plaats van onze normale richting. Dus reden we eerst met de auto naar het station van Vorden. Daar namen we de trein naar Ruurlo en vanaf Ruurlo verder met de bus richting Borculo. Bij halte Snofhutte zijn we uitgestapt en vandaar was het nog bijna twee kilometer lopen, meest langs een zandpad, naar het Trekvogelpad.

Het was inde ochtend kil weer met nevel en wolken. Later op de dag werd het zonnig en zo’n 14 graden maar wel een koude oostenwind in het open veld. Bij de Geerdinksdijk begon onze etappe. Het was inmiddels na 11 uur. Eerst liepen we langs een vrij smal pad richting de Waterster, een stervormig aangelegd park met een stervormige vijver in het midden. Deze vijver was prachtig begroeid met waterplanten.

Vanaf deze vijver liepen we weer terug naar een asfalt weg. Een eindje verderop werd het onverhard. Het eerste gedeelte van de etappe ging voornamelijk door een weilandgebied met zo af en toe een bosje en veel bomen langs de wegen en de randen van de landerijen, wat typisch is voor de Achterhoek. Zo af en toe zagen we al mooi gekleurde bomen.

Toen we aardig in de buurt van Groenlo hebben we de eerst helft van onze meegenomen lunch genuttigd. We zaten op een lekker beschut bankje. Na nog een uurtje verder gelopen te hebben, bereikte we huize Ruurlo. Deze was in de restauratie en daarom gesloten. We moesten daarom even de route verlaten om dit kasteel aan de andere, oostelijke kant, te passeren. Achter het kasteel was niet zo veel van de restauratie te zien en hadden we een mooi uitzicht op het kasteel.

Vanaf dat kasteel liepen we door een bosrand langs een idyllisch beekje. Daarna passeerden we even een open gebied waar de zon heerlijk warm scheen. Na dit open gebied volgde een heel stuk bos. Bij de zevensprong stond een picknicktafel in de zon, maar helaas deze was bezet. Dus waren we nog maar een stukje verder gelopen. Op een gegeven moment kwamen we weer aan de bosrand, waar aan de rand van de weg een heel mooi stukje gras in de zon en uit de wind was. Daar hebben we even gerust en ons tweede deel van de lunch gegeten. Anja vond dit zo’n lekker plekje, dus is ze ook nog even gaan liggen.

Na deze tweede lunchpauze liepen we verder langs lange rechte en brede zandwegen richting Vorden, soms even in de zon en dan weer onder de bomen.
De koeien genoten zichtbaar van de heerlijke zon. Na nog een flink stuk lopen bereikten we het kasteel van Vorden aan de achterkant. Dit kasteel lag er heel mooi bij in de late middag zon. We kruisten hier ook het Pieterpad wat drie jaar eerder gelopen hadden. Net voorbij het kasteel eindigde onze etappe van het Trekvogelpad. Vanaf dat punt moesten we nog een kleine kilometer teruglopen naar de auto, die we bij het station van Vorden geparkeerd hadden.

vorden - borculo (4)
vorden - borculo (12)
vorden - borculo (15)
vorden - borculo (21)
vorden - borculo (28)
vorden - borculo (29)

vorigevolgende