De Rijp – Alkmaar (18,5 km)

vorigevolgende

Zondag 17 juli 2016: De Rijp – Alkmaar (18,5 km)

Dit was al weer de derde dag van ons lange wandelweekend. Na een goede nachtrust in het hotel (Golden Tulip) werden we wakker met een stralende zon. Dat bleef de hele dag zo met daarbij een temperatuur van ruim 20 graden, kortom ideaal wandelweer.
Na een uitgebreid ontbijt vertrokken we. We besloten om de auto achter te laten bij het hotel. We zijn eerst met de bus naar het station gereisd en daar hebben we de bus naar De Rijp genomen. Deze laatste busrit duurde een klein half uurtje. Bij bushalte Wollandje zijn we uitgestapt.

Daar was het begin van onze etappe terug naar Alkmaar. Het eerste gedeelte van de etappe was mooi, maar het tweede gedeelte viel tegen. Eerst liepen we door een paar zeer rustige dorpjes, Graft en Noordeinde, met opnieuw een grote diversiteit aan voorgevels. Daarna liepen we op een zeer rustige weg met veel vogels in de weilanden. Op een gegeven moment liep de weg dood en liepen we een stuk over een graspad in een klein natuurgebied. Er was in dit gebied veel water. Na een kilometer of vijf bereikten we Driehuizen. Daar hebben we op een mooi terras langs het water koffie gedronken. Na de koffie vervolgden we onze weg opnieuw langs een stil weggetjes langs een vaart. Op een gegeven moment verlieten we de weg en liepen we weer een stuk onverhard waar we langs een mooi gelegen molen kwamen.

Het plaatsje Zuidschermer lieten we links liggen, waarna het minder mooie gedeelte van de etappe begon. We moeten onder ander anderhalve kilometer lang langs een parallel weg van een zeer drukke doorgaande weg lopen. Nadat we net voor Akersloot met een pont het Noordhollandsch Kanaal waren overgestoken liepen we over een zeer druk fietspad, waar we steeds moesten oppassen voor passerende fietsers. Dit duurde een heel aantal kilometers totdat we in Alkmaar aankwamen. Eerst liep het fietspad nog door de landerijen, maar op een gegeven moment een echt lang stuk door het industrieterrein van Alkmaar. Nadat we het industrieterrein en een woonwijk gepasseerd waren kwamen we nog door het mooie park Oosterhout. Daar hebben we nog even gezeten voordat we de laatste honderden meters van de etappe liepen plus de anderhalve kilometer terug naar het hotel waar onze auto geparkeerd stond.

Daarna zijn we weer naar huis gereden na een lang weekend waarin we 60 kilometer van het Trekvogelpad gelopen hebben.

de rijp - alkmaar (3)
de rijp - alkmaar (9)
de rijp - alkmaar (14)
de rijp - alkmaar (20)
de rijp - alkmaar (25)
de rijp - alkmaar (28)
de rijp - alkmaar (29)

vorigevolgende