Naarden – Baarn (20,5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 4 april 2015: Naarden – Baarn (20,5 km)

Na een winterstop hebben we de wandelingen langs het Trekvogelpad weer opgepakt. In deze etappe hadden we een medeloopster, Dianne. Deze etappe liep voor ons door heel bekende gebieden. Ons eerste jaren van ons huwelijk woonden we hier dichtbij en destijds hebben we er al heel wat gefietst en gewandeld. Het was weer een hele mooie etappe, eerst nog een stukje door de polder, vlakbij het Naardermeer en daarna door bossen en over heidevelden. Ondanks dat we steeds in de buurt waren van verschillende grotere steden en dorpen zagen we er weinig van. Alhoewel de lente nu toch echt wel in aantocht is, was het op deze dag toch behoorlijk fris, onder de 10 graden, maar verder prima wandelweer, droog met behoorlijk wat zon.

We vertrokken tegen half tien van ons huis. We zijn eerst naar het station in Baarn gereden. Daar hebben we de auto enkele honderden meters van het treinstation in een woonwijk geparkeerd. Daar hebben we de trein naar Naarden-Bussum genomen. Na ongeveer 1 km wandelen bereikten we het Trekvogelpad.

We zagen meteen al prachtige knotwilgen langs een vaart staan. Iets verderop konden we genieten van het prille lentegroen en de pasgeboren lammetjes bij een idyllische boerderij. Vandaar liepen we enkele kilometers door het typische toch wel kale polderlandschap. Net voordat we het bosgebied bereikten kwamen we langs een kinderboerderij, waar we van een heerlijk bakje koffie met een echt paaskoekje konden genieten. Vandaar liepen we door het landgoed Bantam en
daarna het Spanderswoud, een bosgebied met grote oude bomen.

Via de natuurbrug staken we de drukke weg en de spoorlijn tussen Hilversum en Bussum over. We kwamen door een schitterend heidegebied waar we ook nog enkele grote runderen tegenkwamen. Deze bleven heel rustig liggen. Nadat we de Westerheide overgestoken waren, gingen we via een viaduct onder de drukke provinciale weg tussen Hilversum en Laren door. Algauw bereikten we de Zuiderheide, opnieuw een mooi heidegebied. Aan het einde van de heide kwamen langs het theehuis ’t Bluk. Binnen was het stampvol, dus werden we min of meer gedwongen om buiten op het terras te gaan zitten, wel veel zon en een prachtig uitzicht over de heide, maar een echte frisse wind.

Na de theepauze liepen we het laatste deel van onze etappe, voornamelijk door bosgebied. Tegen het einde van onze etappe kwamen we langs een heel wonderlijke boomstam waar Anja zomaar in paste. Vanuit deze plek liepen we richting kasteel Groeneveld. We hadden daar een heel mooi uitzicht op over het water. Nadat we voor het kasteel waren langs gelopen was het nog een kilometer lopen tot het einde van de etappe en daarna nog een kleine twee kilometer naar de auto.

naarden baarn (1)
naarden baarn (5)
naarden baarn (11)
naarden baarn (12)
naarden baarn (14)
naarden baarn (22)

vorigevolgende