Baarn – Soesterberg (19 km)

vorigevolgende

Dinsdag 30 december 2014: Baarn – Soesterberg (19 km)

In onze vakantie tussen kerst en oud en nieuw hebben we onze laatste etappe van 2014 over het Trekvogelpad gelopen. Deze etappe liep voor ons door heel wat bekende gebieden, omdat vroeger een aantal jaren in Soest gewoond hebben. De route ging voornamelijk door bosgebieden en zo af en toe langs enkele weilanden. Het was voor eind december prima wandelweer, een maximum temperatuur van ongeveer 6 graden, weinig wind, vrij veel wolken, maar zo af en toe ook wat zon. Er waren nog wat sneeuwresten over van de sneeuw die drie dagen eerder gevallen was. Dat gaf toch een extra dimensie aan de wandeling.

We vertrokken om 9:15 van huis en waren precies om 10:00 uur in Baarn. Daar hebben we de auto aan een zijweg van de Amsterdamse Straatweg geparkeerd. Vandaar was het nog 1 km lopen naar de route. We kruisten de spoorbaan van Amersfoort naar Amsterdam op de volgens het boekje “onveilige” onbewaakte overgang.

Nadat we het Baarns Bosbad en de drukke we naar Hilversum gepasseerd hadden liepen we via een omweg naar Lage Vuursche. Zo af en toe waren er heel gladde stukjes die nog met ijs bedekt waren. Rond 12:00 uur waren we in Lage Vuursche. Daar hebben we een heerlijk bakje warme koffie gedronken. Daarna zijn we doorgelopen richting Soest. De route kwam langs enkele mooie oude landgoeden.
De Wegen waren er erg modderig. Het was soms even lastig om daar om heen te lopen. We kwamen daar ook een postbode tegen die met zijn brommer over dit pad reed. We spraken hem even aan en zeiden dat dit een hele uitdaging was. Hij vond het niet leuk meer omdat hij deze route al vijftien jaar reed!

We liepen verder door het bos, nog steeds langs een modderig pad, langs de westkant van Soest. Uiteindelijk kwamen langs de atletiekbaan wat ons herinneringen uit het verleden deed opkomen. Want we zijn vroeger lid geweest van deze atletiekvereniging en onze jongste zoon is daar met zijn atletiek carrière begonnen. Even verder kwamen we langs de Soester duinen. Daar waren ze met een grote club hard bezig om alles op te bouwen voor de jaarlijkse Sylvester cross op oudejaarsdag. We hebben daar ook nog even gerust en wat gegeten. Daarna liepen we verder richting Soesterberg, eerst langs fietspaden en nog een stukje bos pad. Het laatste gedeelte liep langs een hele drukke weg langs het voormalige militaire vliegveld Soesterberg en was het minst mooie gedeelte van de etappe. Vanaf Soesterberg zijn we met de bus naar Amersfoort gegaan en vandaar met de trein naar Baarn om zo onze auto weer op te pikken.

baarn soesterberg (5)
baarn soesterberg (9)
baarn soesterberg (18)
baarn soesterberg (20)
baarn soesterberg (23)

vorigevolgende