Bennekom – Otterlo (21,5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 12 september 2015: Bennekom – Otterlo (21,5 km)

Inmiddels is de zomervakantie weer voorbij en dus hadden we weer de gelegenheid om de wandelingen over het Trekvogelpad te hervatten. Aangezien de heide nog in bloei stond hadden we voor deze dag de etappe van Bennekom naar Otterlo gepland.

De weersvooruitzichten voor deze dag waren niet al te goed, maar in de ochtend zag het er nog alleszins redelijk uit en als we geluk hadden zou de regen pas tegen het einde van de etappe komen. We hadden daarom besloten om voor ons doen vroeg te vertrekken. Om kwart over acht verlieten we ons huis. We zijn eerst naar Otterlo gereden. Daar hadden we de auto geparkeerd en daarna de bus naar Station Ede-Wageningen genomen. Om kwart over negen stapten we uit. Vanaf het station was het nog anderhalve kilometer lopen naar het Trekvogelpad. We pikten de route weer op bij de ingang van het kasteel Hoekelum. Dat was meteen een mooi begin van de wandeling.

Op het terrein van het kasteel startte een fietstoertocht. Die kwamen ons tegemoet. We moesten daarom in het begin goed oppassen. Al snel verlieten we het parcours van de fietstoertocht en kwamen we in rustigere gebieden terecht. Aanvankelijk liepen we een aantal kilometers door het bos. Op een gegeven moment begon het een paar druppels te regenen, maar dat duurde niet lang, want al gauw daarna kwamen de opklaringen en ging de zon ook af en toe schijnen. De temperatuur liep toen snel op tot ruim 20 graden, kortom perfect wandelweer.

Helaas liepen de eerste kilometers nogal dicht in de buurt van de autoweg, maar verderop toen we in noordelijke richting afbogen werd het al snel stiller. Daar kwamen we de eerste bloeiende heide gebieden tegen, eerst langs een prachtig kronkelend pad en even verder liepen we een stuk langs de Ginkelse heide op, een zeer uitgestrekt heidegebied. Even verderop kruisten we de bloeiende heide langs een mooi smal pad.

Het was inmiddels rond 12:00 uur en we waren van plan om bij Juffrouw Tok koffie te drinken. Maar helaas, het terras was dicht en we hadden geen zin om binnen te gaan zitten. We zijn daarom nog maar een kilometer doorgelopen naar het volgende restaurant bij het natuurcentrum. Hier konden we ook koffie krijgen en gelukkig buiten zitten op een picknickbank. We hebben daar van de gelegenheid gebruik gemaakt om daar meteen ook maar te lunchen. We hadden geluk. De zon kwam hier regelmatig door.

Na deze pauze liepen we verder langs de Hindekamp en kwamen we weer in het bos. Bij punt 4 op de kaart was de Heidebloemplas, een schitterend gelegen plas met bloeiende dotterbloemen. We hebben daar een tijdje op de steiger in de zon gezeten. Anja had hier wel langer willen blijven zitten, maar ja we moesten nog een stuk lopen naar Otterlo. We liepen vanaf dit punt een behoorlijk stuk door het bos. Er was ook een toertocht voor vrouwelijke ruiters. Er passeerden ons regelmatig paarden, dus was het oppassen geblazen. Vlakbij Mossel werd het gebied weer opener en passeerden we weer enkele bloeiende heide velden.

Na Mossel liepen we door een uitgestrekt heideveld. Net voordat het pad afboog het bos in hebben we nog een tijdje gerust op een bankje die over de heide uitkeek. Daarna liep de route een heel stuk langs een fietspad waar we regelmatig fietsers tegenkwamen. Verderop liepen we langs de rand van het Mosselse zand met soms een mooi uitzicht over de zandgebieden. Aan het einde van het zandgebied wilde Gijs nog even zijn krachten testen door de zandduin op te lopen en een foto te nemen. Daarna kwamen we al snel bij de campings van Otterlo. We liepen er langs op en op een gegeven moment passeerden we opnieuw een bloeiend heidegebied. Daarna was het niet al te ver meer naar het centrum van Otterlo waar onze auto geparkeerd stond. Vanaf dit punt zijn we weer naar huis gereden, waar we om half vijf aankwamen. Pas op dat moment begon het te regenen, dus we hadden op deze dag echt geluk gehad.

bennekom otterlo (6)
bennekom otterlo (10)
bennekom otterlo (14)
bennekom otterlo (21)
bennekom otterlo (27)

vorigevolgende