Brummen – Vorden (19,5 km)

vorigevolgende

Donderdag 24 december 2015: Brummen – Vorden (19,5 km)

Op de late avond van 23 december besloten we om op 24 december de volgende etappe van het Trekvogelpad te lopen. Ook deze dag van december was zeer zacht, ruim 13 graden in de middag. Wel was er in het begin van de etappe even wat regen, maar later werd het droog en kwam de zon er zelfs door. Het was heel vreemd dat op 24 december de lente al leek aangebroken. De katjes kwamen volop uit, het gras was prachtig fris groen en stond vaak al bijna 10 centimeter hoog, we passeerden een bloeiend koolzaad veld, de eerste madeliefjes bloeiden en sommige bladerknoppen begonnen al uit te komen.
Omdat het al vroeg donker is besloten we meteen naar het beginpunt van etappe in Brummen te rijden. We hadden de auto bij het gemeentehuis geparkeerd, vlakbij het NS station van Brummen. Omdat het openbaar vervoer tweemaal per uur ging was dat geen probleem.

Even voor tien uur begonnen we met onze etappe in Brummen. We liepen vanaf het gemeentehuis eerst richting het centrum. Er was hier volop kerstversiering en de mensen waren de laatste inkopen voor kerst aan het doen. Vanaf Brummen liepen we over een rustig pad richting de pont over de IJssel. Net buiten Brummen begon het te regenen. We hebben onze regenspullen aangetrokken. Op de pont was het erg rustig. Nadat we de IJssel overgestoken waren werd het al weer droog. We waren al snel in Bronckhorst, een schilderachtig oud plaatsje met tal van ateliers. Net voor Bronckhorst zag Anja een paar zeer moderne gebouwen die ze heel mooi vond. Bij de inrit naar dit gebouw kwamen een vrouw tegen die daar net de oprit opging. Ze vertelde ons dat dit een atelier en museum is, wat we konden bezoeken. Vooral Anja vond dit aanlokkelijk, maar we hebben het toch niet gedaan omdat we op tijd voor het donker in Vorden moesten zijn. In het centrum van Bronckhorst hebben we een pauze genomen in een restaurant en een heerlijk bakje koffie gedronken.

Na de koffiepauze gingen we welgemoed verder. De route verliep anders dan dat op de kaart aangegeven was. Het was wel een stukje verder, maar ook mooier en rustiger, maar wel af en toe even behoorlijk modderig. Vooral het stuk langs de Baakse Beek, die net gerenoveerd was, was soms behoorlijk modderig.
Onderweg richting Wichmond kwamen we langs een mooi enigszins beschut bankje waar we het eerst gedeelte van onze lunch aten. Ook in Wichmond was de route veranderd en wat langer geworden. We kwamen langs een mooi oude kerk, Het Ludgerus met café er tegenover! Daarna liepen we afwisselend over verharde en onverharde wegen/paden richting Vorden. Op ongeveer een kilometer vanaf het kasteel Vorden kwamen we bij het Pieterpad, wat we in 2012 gelopen hadden.

Nadat we het eindpunt van de etappe bij het kasteel Vorden bereikt hadden zijn we doorgelopen naar het centrum. Daar bleek het café restaurant waar we in 2012 op het terras gegeten hadden en koffie met gebak gegeten hadden op Anja’s verjaardag niet meer te bestaan. Destijds klaagden de eigenaresse al dat het niet goed meer liep met verwijzing naar de crisis. Vanaf het centrum zijn we naar het station gelopen. Daar hebben we de trein via Zutphen naar Brummen genomen en vandaar zijn we met de auto naar huis gereden.

brummen - vorden (4)
brummen - vorden (9)
brummen - vorden (13)
brummen - vorden (24)
brummen - vorden (26)
brummen - vorden (32)

vorigevolgende