Rottum – Mensingeweer (17,5 km)

vorigevolgende

Woensdag 21 oktober 2020: Rottum – Mensingeweer (17,5 km)

Na weer een goede nachtrust in ons B&B verblijf in Moddergat en een goed ontbijt hebben we onze spullen ingepakt en zijn we met alles vertrokken naar ons volgende overnachtingsadres in Eenrum. Het was deze dag wel behoorlijk regenachtig en de zachte lucht die beloofd was kwam pas tegen het einde van de dag.

Bij ons volgend verblijfsadres konden we de spullen alvast in onze kamer zetten en de fietsen konden we achterlaten in de garage. Daarna zijn we in de regen doorgereden naar Rottum, het beginpunt van onze etappe.

Bij aankomst in Rottum regende het nog, maar toen we de regenpakken aanhadden was het op enkele spetters na droog gedurende de eerste vijf kilometers. We liepen eerst nog even door Rottum, een oud en toch wel armoedig dorpje. Daarna ging het over stille weggetjes en fietspaden richting Warffum. Bij Warffum in de buurt begon het weer stevig te regenen.

Onderweg naar Warffum werden we gepasseerd door een fietsster uit Warffum, die ons wel stoer vond dat we in de regen liepen. Anja gaf haar meteen een compliment terug dat zij er ook op uit trok in dit toch wel minder mooie weer. Dit moedigde haar aan om ons spontaan uit te nodigen voor de koffie, wanneer we haar huis in Warffum zouden passeren. In Warffum maakten we eerst nog een hele omweg door het plaatsje voordat we haar huis vlakbij de kerk bereikten.

Toen we bij haar huis langs kwamen, besloten we om op de uitnodiging in te gaan. We kregen heerlijke koffie voorgezet en hebben daarbij een paar van onze eigen boterhammen gegeten. We hadden een heel geanimeerd gezellig gesprek met haar. Ze bleek ook af en toe “Vrienden op de Fiets” te ontvangen. Dit soort spontane ontmoetingen maken zo’n wandeltripje toch wel heel speciaal.

Na deze pauze liepen we weer verder, opnieuw in de regen. We liepen al vrij snel Warffum weer uit. Ter afwisseling liepen we hier ongeveer een kilometer over een onverhard pad door het bos, het Warffumer bos. Vervolgens gingen we over een fietspad naar Breede. Vanaf Breede liepen we enkele kilometers parallel aan een vrij drukke verkeersweg.

Bij Rasquert verlieten we deze verkeersweg. Het Kustpad ging dwars door Rasquert waar vroeger een nederzetting was. Via leuke paadjes bereikten we Baflo.
Het was inmiddels droog geworden. Daar hebben we onze tweede lunch gegeten en daarna heeft Gijs nog enkele boodschappen gedaan.

Vervolgens maakte het Kustpad nog even een ommetje langs de oude kerk. Hierna volgden we een niet al te drukke weg richting Mensingeweer. Dat bracht ons bij het eindpunt van onze etappe. Ons overnachtingsadres was niet meer dan een paar honderd meter vanaf het Kustpad.

Na aankomst is Gijs naar Rottum gefietst om daar de auto weer op te halen. In de avond hebben we weer een Adventure droogmaaltijd gegeten en verder rustig aangedaan.

vorigevolgende