Westkapelle – Vrouwenpolder (21,5 km)

vorigevolgende

Donderdag 10 juni 2021: Westkapelle – Vrouwenpolder (21,5 km)

Na de derde nacht in Port Zélande moesten we al weer een half uurtje rijden met de auto voordat we bij het eindpunt van onze etappe waren. Daar hebben we de auto geparkeerd. Helaas was de bus te vroeg dus misten we deze en moesten we een half uurtje op de volgende bus wachten. De busreis ging via Middelburg en duurde een uur. Dat betekende dat we pas tegen twaalf uur aan onze etappe konden beginnen.

Het weer op deze dag was toch wat anders. We hadden zeemist dichtbij de kust en als we even wat verder landinwaarts gingen kwam de zon door. Koud was het niet.
De etappe begon in het centrum met een heel aantal winkels met snuisterijen voor toeristen. Dat betekende dat de eerste kilometer niet al te snel ging. Aan het einde van Westkapelle stuitten we op een hoge oude vuurtoren.

Langs de rand van Westkapelle op gingen we verder in noordelijke richting. Even buiten Westkapelle was het kustpad enigszins aangepast zodat we onverhard konden lopen aan de rand van het eerste natuurgebied van deze dag. Er waren hier ook een aantal vennen met uitbinding bloeiende planten.

Enkele kilometers verder gingen we de duinen op. Daar hebben we op een bankje onze eerste lunchpauze gehouden. Het kustpad ging hierna enkele kilometers over de kam van de duinen, zodat we zeer regelmatig zicht hadden op de grijze mistige zee. Bij Domburg ging het via een aantal trappen verder omhoog naar een uitzichtpunt. Daarna liepen we verder nog steeds op een pad door de duinen.

Tegen het einde van Domburg gingen we wat verder weg van de kust. De zon kwam toen helemaal door. Na Domburg ging de route door een mooi natuurgebied. We liepen onder andere door het landgoed “Hoogduin”. Vervolgens passeerden we kasteel Westhove dat heel mooi omgeven was met slotgrachten.

Even verder gingen we weer richting de duinen. Vlakbij het strand was het even weer een open heuvelachtig terrein met opnieuw mistflarden. Al snel gingen we het bos weer in en de zon kwam weer terug. We liepen langs de noordkant van Oostkapelle. Na Oostkapelle was er door de pad coördinatoren een extra stukje ingelast door een prachtig natuurgebied. Dit stukje werd nog extra mooi gemaakt voor ons omdat plotsklaps een ree voor ons opdook.

Op een gegeven moment bogen we weer af richting de kust. Daar kwamen we een groot aantal strandgasten tegen die weer op weg naar huis waren. Nadat we het hele duingebied doorgestoken waren kwamen we op een zeer mistig strand. Het kustpad volgde het strand voor iets meer dan 2 km. Het was wel oppassen geblazen dat we niet achter een geul terecht kwamen. Waar we weer omhoog moest was het aangegeven restaurant niet meer aanwezig. Gelukkig stond hier een duidelijk wit-rood teken zodat we deze afslag niet konden missen.

Nadat we de kust weer enkele honderden meters achter ons gelaten hadden volgde het toetje van de dag. We zagen een kudde damherten op slechts een korte afstand van ons. Daarna ging het nog even langs de rand van een luxe woonwijk van Vrouwenpolder. Even verder waren we weer bij onze auto. We reden weer terug naar Port Zélande voor nog een laatste overnachting.

vorigevolgende