Goedereede – Port Zélande (20,5 km)

vorigevolgende

Maandag 7 juni 2021: Goedereede – Port Zélande (20,5 km)

In een prachtige zonnige week in juni zijn we verder gegaan met het kustpad in het zuidwesten van Nederland. We zijn hiervoor een midweek neergestreken in Port Zélande op de grens van Zuidholland en Zeeland. In de ochtend zijn we eerst van huis naar Port Zélande gereden. Daar hebben we de auto op de parkeerplaats van het bungalowpark achtergelaten. We hebben vanaf Port Zélande de bus naar Goedereede genomen.

In Goedereede zijn we met de etappe begonnen. Hier waren we acht jaar geleden langs gekomen toen we de GR5 liepen. Het Kustpad ging door het mooie oude centrum van Goedereede. Naast de kerk was een kruidentuin. Daar hebben we op een bankje onze eerste lunch gegeten. Vanaf Goedereede liepen we over rustige wegen en fietspaden naar Ouddorp. We liepen even een keer mis toen we niet goed opletten.

De route ging dwars door Ouddorp. Daarna maakten we een ommetje door de Kleistee, één van de oudste landschappen van Goeree. We vonden het hier toch niet al te bijzonder. Nadat we door de Kleistee heen waren, liepen we weer een tijdje langs veelal mooie huizen. Enkele kilometers verder bereikten we de oude Haven van Ouddorp. Daar hebben we op een bankje met uitzicht over het Grevelingenmeer onze tweede lunchpauze ingelast.

Helaas stuitten we aan het einde van de haven op een afsluiting van het pad. Het was zeer grondig afgesloten zodat je er echt niet langs kon. We hadden helaas geen keuze en moesten weer een kilometer teruglopen en daarna weggetjes en fietspaden langs de Noordkant van de N57 nemen. Enkele kilometers verder konden we pas weer aan de andere kant van de N57 komen. Daardoor misten we helaas het mooiste deel van de etappe, dat door de Preekhilpolder liep.

Even voor het einde van Goeree bogen we eindelijk af van de N57. We passeerden hier een luxe bungalowpark. Daarna liepen we een stuk langs een meertje met veel vogels. Schermen met gaten erin gaven je de mogelijkheid om het schouwspel van de vogels goed te bekijken. Bij het trammuseum was het even zoeken naar de route. Wij liepen niet helemaal goed. We liepen langs het water op totdat we bij de Brouwersdam kwamen.

Op de Brouwersdam volgden we een graspad aan de linkerkant van de spoorlijn richting Port Zélande. Soms was er even een verhard tegelpad. We volgden dit pad totdat we bij Port Zélande waren. Daar hebben we ingecheckt bij het bungalowpark en onze spullen naar onze bungalow gebracht. We hebben die avond zelf gekookt en verder een rustige avond gehad.

vorigevolgende