Vlissingen – Cadzand (13 km)

vorigevolgende

Vrijdag 27 augustus 2021: Vlissingen – Cadzand (13 km)

Op vrijdag 27 augustus zijn we van huis vertrokken en met de trein naar Breskens gereisd om enkele weken langs de E9 te lopen. Meteen op de eerste dag was het prima wandelweer. De treinreis was een reis met hindernissen. In totaal hadden we twee uur vertraging.

Op station Amersfoort moesten we overstappen naar de overkant. Ongelooflijk, de treindeuren gingen dicht precies voor de neus van de overstappers en de trein reed weg. Dat betekende meteen al een half uur vertraging. Daarna stuitten we op een wisselstoring net voorbij Kruiningen. Het was chaos bij de NS. In de trein werd gezegd dat je wel naar Goes kon fietsen. Maar dat er bussen ingezet zouden worden naar Goes werd niet vermeld. Op het station kwamen we daar op een gegeven moment achter. Voordat we in Goes waren en de eerste trein richting Vlissingen vertrok hadden we nog eens anderhalf uur vertraging.

In Vlissingen gingen we met de boot over naar Breskens. Vanwege de vertragingen begonnen we pas om kwart over twee aan onze etappe. Deze ging vooral door de duinen. Eerst liepen we langs een fietspad met veel fietsen. Daarna hebben we het ommetje door de Zwartegatsche Kreek overgeslagen om wat tijd in te halen. In plaats daarvan zijn we verder over het gravel wandelpad door de duinen gelopen.

Bij Nieuwvliet Bad kwam er een heel zanderig ploeterpad. Daarna ging het even langs een asfaltpad en vervolgens gingen we de Verdronken Zwarte Polder in. Het eerste gedeelte ging over een graspad tussen de schapen door. Daarna werd het een zandpad tussen de duindoornstruiken door. Bij een uitloper vanuit zee gingen we over een mooi vlonderpad. Kort daarna liepen we het laatste stuk van de etappe over een fietspad tot Cadzand.

Het was onderweg best wel winderig en daardoor waren er aardige rollers vanuit zee. Vanaf het kustpad in Cadzand Bad was het nog 2 kilometer tot het hotel in Cadzand Dorp. Ondanks de late start waren we toch nog om half zeven bij ons hotel. In de avond hebben we pizza gegeten bij een lokale pizzeria.

vorigevolgende