Hoek van Holland – Kijkduin (17 km)

vorigevolgende

Zaterdag 3 november 2018: Hoek van Holland – Kijkduin (17 km)

Deze etappe hebben we op een mooie vrij zonnige zaterdag gelopen. Het was zo’n 10 graden en niet al te veel wind, dus prima weer om te lopen. We hebben deze etappe gezamenlijk gelopen met Ed en Wil, die we kenden van de GR5 en die hier in de buurt woonden.

We begonnen de etappe in Hoek van Holland op de Schelpweg waar deze kruiste met het Noordhollandse pad. Dit stond nog beschreven in een wat ouder boekje. Het nieuwste boekje was voorlopig tot begin 2019 niet beschikbaar. Als deel van het Grote Rivierenpad en de GR5 hadden we het stukje tot Hoek Holland station al gelopen. Ed en Wil hadden de auto al in Kijkduin gebracht en waren terug gefietst naar Hoek van Holland.

Om kwart over tien begonnen we aan de etappe. We liepen eerst een stukje je langs het Noordhollandse pad wat niet meer de officiële route bleekt te zijn. Maar goed een paar kilometer verder gingen we toch richting het strand waar we de rood witte tekens weer zagen. Bij ’s Gravenzande gingen we het strand op. Er waren niet veel mensen. We liepen hier enkele kilometers dicht langs het water, wat toch in erg goede aarde viel. Aangezien het eb was, was het strand erg breed.

Aan het einde van ons stuk over het strand kwamen we langs een strandpaviljoen, waar we even voor een heerlijk bakje koffie gingen. Daarna weer door, het strand af. We liepen eerst nog een stukje langs de rand van de duinen, waar heel veel honden uitgelaten werden. Daarna gingen we over de terreinen van een psychiatrische inrichting. Daar zagen we een bankje heerlijk in de zon voor onze lunchpauze.

Na onze lunch gingen we weer verder, eerst langs een vrij drukke weg op. Daarna liepen we langs de plassen van het Madestein recreatiegebied. Het was hier mooi opgezet. Er waren hier mooie waterpartijen en allerlei watervogels, inclusief reigers en ooievaars. Wat verder op kwamen we door de Ockenburghse bossen. Het fraaie hotel stond helaas in de steigers.

Op het laats kregen we nog een paar steile klimmetjes en afdalingen met lange trappen bij de puinduinen. Ook kwamen we bij een paar stenen, waar je op kon gaan liggen om de sterren te bewonderen. Maar ja die waren er helaas niet. Hier stond ook de auto van Ed en Will bij een restaurant. Ze hebben ons teruggebracht naar Hoek van Holland en vanaf dat punt zijn we naar hun huis gereden om zo nog even gezellig bij elkaar te zijn.

vorigevolgende