Vrouwenpolder – Burgh-Haamstede (23 km)

vorigevolgende

Woensdag 9 juni 2021: Vrouwenpolder – Burgh-Haamstede (23 km)

Na de tweede nacht in Port Zélande en het ontbijt reden we eerst met de auto naar Burgh-Haamstede. Daar hebben we de auto op de parkeerplaats vlakbij het centrum geparkeerd en de bus naar Vrouwenpolder genomen. Nadat we uitgestapt waren staken we door naar de zeedijk, waar het kustpad over een breed fietspad liep.

Wij volgden dit fietspad enkele kilometers. We hadden steeds uitzicht over de zee die heel blauw was door het prachtige weer. De passage van bungalowpark de Banjaard herinnerde ons aan onze 25-jarig huwelijksjubileum. We hadden destijds in dit park een grote bungalow gehuurd waar we een lang weekend verbleven met onze kinderen, hun aanhang en de beide moeders.

Al snel waren we bij de Oosterscheldekering. Het was bijzonder om hier wandelend over heen te gaan. Dan besef je extra goed de grootsheid van dit project. Ook kwamen we langs de onderhoudsploegen. We lazen dat er elk tien jaar grondig onderhoud nodig was zoals verven van de pijlers, want anders zouden ze verroesten.

De route maakte een ommetje door het natuurgebied van Neeltje Jans. Het was hier stil wat wij waren de enige wandelaars. We genoten van de prachtige natuur, de bloemen en het vogelgeluid. Daar was bij een monument een prachtig plekje voor onze lunch.

Na de lunch ging de tocht verder over de Oosterscheldekering richting Schouwen Duiveland. Over fietspaden en kleine weggetjes gingen we richting Westerschouwen.
Daar gingen we het natuurgebied in. Via een kronkelig pad liepen we door één van de mooiste duingebieden langs de Nederlandse kust. Eerst liepen we door een bosgebied. Onderweg kruisten plotseling een groep van zo’n 8 reeën ons pad.

Verderop kwamen we in een open gebied. Ook al was het verder van de kust het was nog steeds een echt heuvelachtig duinlandschap met veel zand en ook vele vennetjes. Het was hier heel pittig om te lopen, maar meer dan waard om doorheen te lopen.

Nadat we dit gebied gepasseerd hadden was het niet ver meer naar het eindpunt van deze etappe. Daarna waren we al snel weer op het bungalowpark waar we verbleven.

vorigevolgende