Driehuis – Haarlem (17,5 km)

vorigevolgende

Vrijdag 26 juni 2019: Driehuis – Haarlem (17,5 km)

Dit was al weer de laatste dag van onze vijfdaagse wandeltocht vanaf Callantsoog naar Haarlem. Het was opnieuw een hete dag van ruim dertig graden en het was daarbij ook nog eens een veel vochtigere warmte geworden. We stonden daarom op tijd op, zo rond zeven uur. Als eerste hebben we ontbeten en ingepakt en zijn daarna tegen half negen vertrokken.

We reden eerst met de auto naar het station van Haarlem. Daar hebben we de fiets van Gijs in de stationsfietsstalling neergezet. Vervolgens zijn we doorgereden naar het beginpunt van onze etappe in Driehuis. Het navigatie systeem van de auto bracht ons in de war, maar uiteindelijk door zelf te bepalen hoe te rijden kwamen we toch bij de parkeerplaats van het duinreservaat en tevens nationaal parket Het Kennemerland.

Daar begonnen we met onze etappe. Het was opnieuw een prachtige wandeling. We liepen eerst nog ruim een kilometer door het bos. Daarna volgde er een heel mul zanderig pad door meer open gebied over een aantal heuvels om ons eens goed op de proef te stellen. De omgeving was trouwens schitterend. Gelukkig werd het pad op een gegeven moment beter te belopen en vorderde we sneller richting het strand.

Op het strand aangekomen zijn we eerst even in de zee gaan zwemmen. Er waren op dit punt erg weinig badgasten. Verderop zagen we er veel meer, dus besloten we om meteen maar te gaan zwemmen. Nadat we afgekoeld waren moesten we nog zo’n twee kilometer langs het strand lopen. We besloten om dit stuk met blote voeten door de zee te lopen. Dat was lekker met de hitte.

Na twee kilometer verlieten we het koele zeewater. We wilden eerst nog een stukje met blote voeten door het zand lopen. Maar het was zo heet, dat we onze voeten pijn deden. Dus deden we toch maar gauw weer onze wandelschoenen aan voordat we verder liepen. Na eerst nog een klein stukje langs het fietspad gelopen te hebben gingen we weer een zanderig voetpad op.

We liepen langs een paar duinvennetjes op naar een hoge duin. Die moesten we via een trap beklimmen. Bovenop deze hoge duin hadden we een prachtig uitzicht en het was hier gelukkig wat minder heet vanwege een stevige wind. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om hier maar wat te eten. Na deze pauze gingen we meteen weer een lange trap af naar beneden. Daar kwamen we langs een groter meer, Het Vogelmeer. Dit was echt een schitterende plek met heel veel krijsende watervogels. Ons heuvelachtige pad liep hoog langs het meer langs. We konden hier van de mooie uitzichten genieten.

Na dit meer volgde er een bochtig ietwat heuvelachtig pad door een vrij open gebied. Een paar kilometer voordat de plaats Overveen bereikten kwamen er weer meer bomen. Dat was toch wel lekker met de hitte. We kwamen vrij dicht langs een recreatie plas. Het was hier enorm druk met schreeuwende jongeren die daar gingen zwemmen. Even voor Overveen verlieten we het nationale park het Kennemerland. We moesten even een heel drukke weg oversteken, waarna we nog rustig konden lopen tot het treinstation Overveen.

Na het station Overveen bereikten we Haarlem. We moesten nog ruim twee kilometer door de stad lopen tot het station. Net voor het station kwamen we nog even langs een paar grachten en een stadsparkje, waar velen recreëerden. Wij zijn doorgelopen naar het station, het eindpunt van onze etappe. We hebben daar de fiets van Gijs opgehaald en zijn daarna even teruggelopen naar het stadspark met de grachten. Anja is hier gaan zitten. Gijs heeft met de fiets de auto in Driehuis opgehaald en daarna Anja opgepikt in het stadspark. Daarna zijn we weer naar huis gereden na een geslaagde wandel midweek.

vorigevolgende