Zurich – Dagwandeling A (18 km)

vorigevolgende

Dinsdag 26 mei 2019: Zurich – Dagwandeling A (18 km)

De volgende ochtend na ons ontbijt in ons huisje is Gijs eerst naar Makkum gefietst om de auto weer op te halen. Nadat Gijs weer terug was zijn we doorgereden naar Zurich voor de etappe van deze dag. Het was geen probleem om hier onze auto te parkeren. We liepen eerst een stukje langs de aftakroute naar een voet en fietsbrug over de autoweg. Even later bereikten we dagwandeling A. Het was een prachtige zonnige vrij warme wandeldag.

De eerste paar kilometer gingen weer over dezelfde route die we de vorige dag ook al gelopen hadden. Bij “De Blokken” gingen we een lage grasdijk op. Die was prima te bewandelen. Het was hier erg rustig en we hoorden de vogels fluiten. Al slingerend volgden we deze mooie grasdijk over een afstand van vijf kilometer. Onderweg hebben we op een mooi plekje in het gras gezeten voor onze lunch.

Even over de helft van onze etappe kwamen we in Witmarsum aan. Er was hier niet al te veel te zien. Een kilometer verder waren we Witmarsum al weer uit. Hier moesten we enkele kilometers langs een weg lopen met wel wat verkeer totdat we Pingjum bereikten. Hier liepen we via een mooi paadje om het dorpje heen. De bermen waren bezaaid met bloemen. De rode klaprozen waren hier in grote getale aanwezig.

Daarna liepen we via rustige asfaltweggetjes weer naar de dijk langs de Waddenzee, het eindpunt van dagwandeling A. Daarna zijn we weer langs de Waddenzee teruggelopen naar Zurich. In Harlingen hebben we boodschappen gehaald voor de komende dagen, zodat we in de komende drie dagen niet nogmaals naar een supermarkt moesten. Ook deze avond hebben we weer zelf gekookt.

vorigevolgende