‘t Zandt – Delfzijl (19,5 km)

vorigevolgende

Zondag 20 september 2020: ‘t Zandt – Delfzijl (19,5 km)

Na een goede nachtrust en ontbijt hebben we deze keer aan de andere kant van Delfzijl gelopen. Het was opnieuw een prachtige zonnige dag. We reden eerst met de auto naar ’t Zandt. Bij de kerk konden we de auto mooi in de schaduw parkeren. We verlieten meteen de drukkere wegen. We waren al snel het dorpje ’t Zandt uit. Het eerste gedeelte tot Appingedam was een afwisseling van kleine verharde stille weggetjes en half verharde fietspaden. Veel fietsers kwamen we hier niet tegen.

Na zo’n zes kilometer lopen waren we in Awerd, tijd voor onze eerste lunchpauze. Daar stond een mooi bankje om op te rusten. Er kwam hier een heel aantal motorrijders langs, die ook van dit mooie weer wilden genieten. Na de lunch ging het verder richting Appingedam. Langs weer zo’n half verhard fietspad kwamen we toch wel langs een bijzondere overdekte rustplaats. Deze was overdekt en kon ook draaien, zodat je kon kiezen naar welke kant je wilde kijken en of je wel of niet in de zon wilde zitten.

Even verder, net voor Appingedam, kwamen we door het gehucht Tjamsveer met een mooie kerk. Niet veel verder gingen we Appingedam in richting het jaagpad langs de Dempster. We volgden dit jaagpad tot het centrum van Appingedam. Appingedam heeft een mooi oud centrum. Wij staken de Damsterdiep over via een idyllisch oud bruggetje richting de kerk en het stadhuis. Helaas was de kerk niet open. Op het plein bij de kerk hebben we onze tweede rustpauze genomen en nog wat gegeten.

Na de pauze liepen we verder door het oude centrum. We gingen weer via een ander mooi oud bruggetje terug naar de noordkant van de Damsterdiep. Eerst ging het nog door een smal weggetje langs oude huizen. Enkele honderden meters verder kwamen we weer op het jaagpad. We liepen langs de Damsterdiep op naar Delfzijl. Dat ging met de nodige bochten. De afstand van kaartje 43 is zeker zo’n drie kilometer korter dan in het boekje staat.
Toen we bij het station aankwamen zijn we eerst even doorgelopen naar het centrum om een plek in een restaurant te reserveren. Daarna zijn we doorgelopen naar het hotel. Ook op deze dag heeft Gijs de auto weer opgehaald, die nog bij het beginpunt in ’t Zandt stond. Ook nu was het soms even flink beuken tegen de stevige wind in. In de avond zijn we uit eten geweest in een Brasserie. Het was er toch nog behoorlijk vol.

vorigevolgende