Weesp – Bussum (19 km)

vorigevolgende

Maandag 9 maart 2020 Weesp – Bussum (19 km)

Al snel na de eerste etappe hebben we de tweede etappe van het Westerborkpad gelopen van Weesp naar Naarden. Het was een aardige dag met zon en wolken en ongeveer droog. We zijn in de ochtend naar Bussum gereden en hebben daar de auto in een woonwijk geparkeerd. Daarna zijn we met de trein naar Weesp gereisd. Het was niet druk, dus lukte het ons in verband met Corona heel goed afstand te houden met andere mensen.

Even na half elf begonnen we met onze etappe in Weesp. We liepen eerst naar het centrum en kwamen daar langs twee herinnerings punten. Ten eerste kwamen we langs de Joodse synagoge en kort daarna na langs een punt waar vroeger een Joodse familie had gewoond. Daar stond nog het nummer in de muur gegrafeerd dat herinnerde aan de Joden vervolging in de tweede wereld oorlog.

Weesp was een mooi oud stadje om door te lopen. We passeerden een fort met nog een paar oude kanonnen toen we het centrum uitliepen langs de rivier de Vecht op. We liepen steeds langs de Vecht totdat we in Muiden waren. Onderweg zagen we heel veel woonboten, waarbij sommige er echt mooi uitzagen. Ook heel wat tuintjes voor de woonboten waren mooi ingericht.

In Muiden liepen we door het centrum. Aan het einde van het centrum hebben we even in een speelparkje op een picknickbank gezeten om wat te eten. Vanaf dit punt gingen we algauw een grasdijkje op. Deze was wel wat drassig en ruw, dus niet al te lekker om te lopen. Aan de overkant van het water zagen we het Muiderslot heel mooi liggen.

Bij de randmeren gingen we een hogere duik op. Hier liepen we nog steeds over een grasdijk met mooi uitzicht over het water. We moesten hier ook over een heel aantal overstapjes om er voor te zorgen dat onze ledematen soepel bleven. Aan het begin van Muiderberg verlieten we de dijk. We kwamen door een parkje en wat verder langs een hele grote Joods begraafplaats met duizenden graven. We zijn even de begraafplaats opgelopen om zo een indruk van deze plek te krijgen.

Na dit bezoekje liepen we verder over een fietspad langs een weg met wel wat verkeer richting het Naardermeer. Onderweg hebben we hier nog even geschuild achter een boom voor een kort fel buitje. We staken de A1 over via een viaduct en gingen onder het spoor door. Daar bereikten we het Naardermeer gebied.

Bij het gebouw “De Machine” was een mooi platje met een paar banken met mooi uitzicht over het Naardermeer. Daar hebben we even gezeten, wat gegeten en van het uitzicht genoten. Juist op dit moment kwam de zon even door wat het extra aangenaam maakte.

Vanaf onze rustpauze was het nog ruim een uur lopen totdat we bij het eindpunt in Bussum waren. Het eerste deel was nog mooi langs het Naardermeer op. De weilanden zaten vol met vogels, die het nodige geluid produceerden. De laatste paar kilometers liepen door een woonwijk in Naarden.

vorigevolgende