Oldebroek het Loo – Zwolle (19 km)

vorigevolgende

20 mei 2020 Oldebroek het Loo – Zwolle (19 km)

We hebben deze etappe op een mooie wandeldag gelopen. Het was ruim 20 graden met vrij veel wolken en af en toe wat zon. Op deze dag hebben we eerst de auto geparkeerd in Zwolle bij het “Engelse Werk”. Vanaf dit punt zijn we naar het beginpunt in Oldebroek het Loo gefietst. Daar hebben we onze fietsen weer vastgemaakt aan het hekwerk vlakbij de ingang van het bungalowpark.

Het eerste deel van de etappe ging door een privé bosgebied. We kwamen wel steeds dichterbij de autoweg, wat voor de nodige geluidsoverlast zorgde. Even voor Wezep liepen we een stuk over een fietspad langs een weg met redelijk wat verkeer. Aan het begin van Wezep stond een mooi bankje waar we gerust hebben voor onze eerste lunchpauze.

Na deze lunchpauze ging het pad eerst door een woonwijk en daarna een industriegebiedje richting het station Wezep. Even verder gingen we weer het bos in en kort daarna kwamen we door een mooi heidegebied, de Wezepsche Heide. Hierna volgde enkele kilometers over een fietspad richting Hattem.

Aan het begin van Hattem gingen we het stadje nog niet in maar maakte de route nog een ommetje door het mooie Molecaten Landgoed. Daarna nog even door het plaatsje totdat we bij de IJssel kwamen. Hier was op de algemene begraafplaats een hoekje ingericht als Joden begraafplaats. Het was even zoeken waar dat was. Deze Joodse begraafplaats bleek direct langs de dijk te liggen.

Na dit bezoekje waren we al snel in het oude centrum van Hattem. Er waren hier enkele fraaie historische gebouwen te bewonderen. Nadat we de winkelstraat doorgelopen waren kwamen we langs de voormalige synagoge. Op de gevel van deze voormalige synagoge waren nog een aantal herinneringen aangebracht.

We kwamen nog door een mooie oude poort. Daarna liepen we eerst nog door Hattem en daarna door een parkje en een fietspad naar de spoorbrug over de IJssel. Hier staken we de IJssel over via een fietspad dat langs de spoorbaan opliep. Op het laats liepen we over de dijk naar het eindpunt bij het “Engelse Werk”. Vanaf dit punt zijn we met de auto naar Oldebroek het Loo gereden om onze fietsen op te halen.

vorigevolgende