Nunspeet – Oldebroek het Loo (19 km)

vorigevolgende

15 mei 2020 Nunspeet – Oldebroek het Loo (19 km)

Nu de corona maatregelen wat versoepeld, maar het nog steeds niet de bedoeling is om met het openbaar vervoer te reizen, besloten we om onze fietsen mee te nemen, zodat we geen ronde meer hoefden te lopen.

Op deze koude maar wel vrij zonnige dag brachten we eerst onze fietsen naar het eindpunt in Oldebroek het Loo. Daar hebben we onze fietsen vastgemaakt aan het het hek vlakbij de ingang van het Landal bungalow park. Daarna zijn we met de auto doorgereden naar het beginpunt in Nunspeet.

Vanaf het transferium bij Nunspeet liepen we eerst door het centrum van Nunspeet. Er waren in Nunspeet geen specifieke herinneringen aan Joodse slachtoffers tijdens de tweede wereldoorlog. Wel kwamen we langs een monument ter nagedachtenis aan Nunspeetse slachtoffers van deze oorlog.

Nadat we Nunspeet verlieten gingen we het bos in. Bij het bungalowpark de Witte Wieven verloren we even het zicht op de routeaanduiding. De weg zoals die ingekleurd is op het kaartje bestaat volgens ons niet. Wij liepen aan de zuidkant van het bungalowpark langs de spoorbaan en volgden hier even het Zuiderzeepad. Even verder kwamen we weer op het Westerborkpad.

We liepen verder door het bos en even door een mooie zandverstuiving richting ’t Harde. Onderweg hebben we nog even op een bankje gerust voor onze eerste lunchpauze. In ’t Harde liepen we door een mooie woonwijk en langs het station. Daarna gingen we opnieuw het bos in. Wat verder moesten we een vrij lange tijd over een fietspad lopen langs de bosrand.

Op het laatst ging het nog weer even het bos in en door een luxe bungalowpark met een prachtige recreatieplas. Bij onze fietsen aangekomen, hebben we ze los gemaakt van het hek en zijn we daarna teruggefietst naar onze auto in Nunspeet.

vorigevolgende