Nieuwerkerk aan de IJssel – Zevenhuizen (7,5 km)

vorigevolgende

Dinsdag 18 oktober 2016: Nieuwerkerk aan de IJssel – Zevenhuizen (7,5 km)

Dit was alweer de laatste dag van de vierdaagse wandelvakantie in Rotterdam en omgeving. Aangezien de weersvooruitzichten voor de middag buitengewoon slecht waren (weeralarm) met stortbuien, harde wind en onweer, besloten we de wandeltocht van deze dag in te korten en niet vanaf Lekkerkerk de Loet naar Zevenhuizen te lopen. De auto stond in Zevenhuizen. Daar moesten we uiteindelijk uitkomen. Dus besloten we met de trein naar Nieuwerkerk aan de IJssel te reizen en vanaf dat punt naar Zevenhuizen te lopen, zodat we rond 12:00 uur bij de auto zouden zijn. Er blijft dan nog 15 km over voor een later tijdstip. Die kunnen we dan ook op een korte dag in de winterperiode lopen.

Na het ontbijt en de spullen ingepakt te hebben, verlieten we iets na half tien het hotel. We liepen naar het centraal station van Rotterdam en namen de stoptrein naar Nieuwekerk aan de IJssel. Om kwart over tien begonnen we met onze ingekorte etappe. Het weer was nog prima, een goede temperatuur en een nog een waterig zonnetje.

We moesten even zoeken hoe het pad liep. Het bleek dat we langs een vaart moesten lopen die een stuk hoger lag dan de omringende woonwijken. Dat is toch wel apart. We moesten eerst vanuit de stations uitgang enkele tientallen meters in zuidelijke richting lopen. Daar konden we omhoog en de vaart oversteken. Het pad loopt hier langs de oostelijke kant van de vaart.

We moesten dit pad (een fietspad) een heel stuk volgen. Het was hier rustig lopen. Het is toch wel heel apart om langs een vaart op te lopen hoog boven de omgeving met diverse aquaducten. Nadat we naast de vaart over de autoweg heen kruisten verlieten we Nieuwekerk aan de IJssel. Maar ook hier was de woningwijk nooit ver weg.

Net na Nesselande moesten we een keuze maken of we de officiële route langs het fietspad van de N218 zouden lopen of de linkeroever langs de vaart zouden lopen naar Zevenhuizen. We kozen voor het laatste. Het was een heel rustige weg en verder verwijderd van het drukke verkeerslawaai. En zo werd het nog meer een “Oeverloper” pad. In Zevenhuizen kwamen we midden in het centrum uit bij de kerk. Vanaf dit punt was er nog een klein ommetje door het dorpspark. Dit was het mooiste stukje van de route van deze dag. Daarna was het niet ver meer vanaf de auto, waar we om klokslag 12:00 uur aankwamen. Vanaf dit punt zijn we naar huis gereden en later bleek dat we de regen en buien nog geen half uur voor waren.

nieuwerkerk-zevenhuizen-6
nieuwerkerk-zevenhuizen-11
nieuwerkerk-zevenhuizen-14
nieuwerkerk-zevenhuizen-17
nieuwerkerk-zevenhuizen-19

vorigevolgende