Krimpenerhout – Schoonhoven (22,5 km)

vorigevolgende

Zondag 27 september 2015: Krimpenerhout – Schoonhoven (22,5 km)

Op een mooie droge vrij zonnige maar koele septemberdag hebben we weer een etappe van het Grote Rivierenpad gelopen. Dit was voor ons inmiddels de zesde etappe van dit pad. We inmiddels al ongeveer de helft van de route van Hoek van Holland naar Kleef afgelegd.

We zijn in de ochtend om 9:00 uur van huis vertrokken en zijn met de auto naar Schoonhoven gereden. Daar hebben we de auto vlakbij de bushalte geparkeerd, ongeveer een kilometer verwijderd vanaf het eindpunt bij het veer over de Lek.
De busrit duurde maar ruim een kwartier.

Toen we bij het beginpunt uitstapten was het inmiddels rond kwart voor elf. We zagen daar meteen een restaurant en we hadden trek in koffie, maar helaas het restaurant was nog niet open. Dus zijn we toen maar meteen met de etappe begonnen op weg naar het volgende koffiepunt. De eerste drie kilometers liepen over een mooi fietspad maar er waren behoorlijk wat fietsers en racefietsers. Daarna ging het over gravel en graspaden door het Loetbos met mooie waterpartijen. Bij de Loet was het restaurant wel open en het was er heel erg druk. We hebben daar op het terras genoten van een heerlijk bakje koffie.

Gesterkt zijn we verder gelopen en iets verder hebben we de eerste helft van onze lunch gegeten op een mooi zonnig bankje. Daarna liep de route verder door het Loetbos, het mooiste deel van de etappe van deze dag. Ongeveer drie kilometer verder verliet de route het Loetbos richting Zuidbroek. Daar liepen we een aantal kilometers langs een rustige weg met heel wat mooie optrekjes. Op een gegeven moment moesten we linksaf over een erf en liepen we over een half verhard weggetje door de weilanden richting Kadijk en Bergambacht. In Bergambacht hebben we het tweede deel van onze lunch gegeten.

Na deze pauze liepen we nog een stuk door het dorp voordat we opnieuw een aardig stukje over een rustige weg liepen met mooie optrekjes. Vandaar ging de route over een fietspad en later een rustige smalle weg naar de Lek. Daar bleek de dijkvernieuwing inmiddels geheel afgerond te zijn. Nadat we een stukje over de nieuwe dijk gelopen hadden ging de route even naar beneden door het riet in de uiterwaarden over een plankenpad en soms enkele modderige stukjes. Even verder kwamen we opnieuw op de dijk die we verder volgden tot Schoonhoven, een mooi oud stadje. Vanaf daar was het niet meer ver naar het veer over de Lek.
Nadat we iets voor half zes bij het veer aangekomen waren zijn we door het centrum naar de auto gelopen en daarna naar huis gereden.

krimpener hout - schoonhoven (2)
krimpener hout - schoonhoven (12)
krimpener hout - schoonhoven (13)
krimpener hout - schoonhoven (14)
krimpener hout - schoonhoven (33)
krimpener hout - schoonhoven (35)

vorigevolgende