Heerjansdam – Krimpenerhout (19,5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 3 september 2016: Heerjansdam – Krimpenerhout (19,5 km)

Een week na onze wandeltocht in de Alpen waren we al weer klaar voor een etappe langs het Grote Rivierenpad. Het beloofde namelijk een prachtige wandeldag te worden, behoorlijk wat zon en zo’n 23 graden. Vanwege de locatie van deze etappe, kostte het ons behoorlijk wat tijd om met de auto bij het eindpunt te komen, een uur en 20 minuten. Ook was het daarna nog eens 50 minuten om met openbaar vervoer naar het beginpunt re rijden en dan nog eens ruim anderhalve kilometer lopen vanaf station Barendrecht om de route te bereiken.

Toen we in de ochtend thuis om negen uur vertrokken was het somber en onderweg kregen we ook nog een flinke regenbui. Maar toen we met de auto bij het eindpunt van de etappe aankwamen brak de zon door. Nadat we met de bus, metro, trein en een aanloopstuk van ruim anderhalve kilometer bij het beginpunt van de etappe aankwamen was het inmiddels 12:00 uur.

Nadat we onder het spoorviaduct door waren bereikten we al snel een rustige weg met een enkele auto en wat fietsen. Op een gegeven moment bereikte we de oever van de Waal (een afgesneden stuk van de Waal). Aan de overkant van de Waal lagen allemaal schitterend gelegen huizen met grote tuinen aan de over van de Waal. Wij hebben daar op een bankje gerust voor onze lunch. Na de lunch liepen we verder over een asfaltweggetje richting Rijsoord. Tegen het einde van Rijsoord liepen we even over een mooi graspad, maar daarna kwamen we al weer snel op een asfaltweg. Op de weg naar Hendrik-Ido-Ambacht was weer wat meer verkeer.

In Hendrik-Ido-Ambacht hebben we een rustpauze genomen en koffie gedronken op een terras. Daarna volgde het minst mooie deel van de etappe naar Alblasserdam. Daar moesten we ook nog eens druk verkeer trotseren. Op de brug over de Noord moesten we over een smal fietspad lopen, waar je steeds goed moest uitkijken vanwege het grote aantal fietsers. Nadat we een stuk door Alblasserdam gelopen hadden bereikten we weer de Noord. Daar hebben we even gepauzeerd om de inwendige mens te versterken.

Vanaf deze rustplek was het nog een paar kilometer lopen naar de molens van Kinderdijk, absoluut het mooiste deel van de route. Ook al was de zomer voorbij we kwamen nog heel wat voornamelijk buitenlandse vakantiegasten tegen. De route door het molengebied ging over een fietspad, waar we meer wandelaars dan fietsers tegenkwamen. Nadat we het molengebied doorgelopen bereikten we het dorp Kinderdijk. We liepen langs de Lek kade naar de pont. Die was er al, dus we konden meteen mee naar de overkant naar Krimpen aan de Lek.

Vanaf de pont liepen we eerst een stuk door Krimpen aan de Lek. We raakten even de route kwijt, maar kwamen er iets verder weer op, mede dankzij een hulpvaardige lokale inwoner. Het laatste gedeelte ging door het Krimpenerhout, waar we nog langs een paar mooie plekken kwamen. Heel stil was het er niet, want eerst hoorden we nog het geluid van het feestgeruis in Krimpen aan de Lek en later het verkeer van de een drukke weg. Ons eindpunt van de etappe was precies bij de carpool parkeerplaats waar we onze auto geparkeerd hadden.

We vonden deze etappe over het algemeen niet bijzonder, behalve dan het hoogtepunt langs de molens van Kinderdijk.

heerjansdam - krimpenerhout (7)
heerjansdam - krimpenerhout (17)
heerjansdam - krimpenerhout (18)
heerjansdam - krimpenerhout (20)
heerjansdam - krimpenerhout (23)
heerjansdam - krimpenerhout (25)
heerjansdam - krimpenerhout (30)
heerjansdam - krimpenerhout (31)

vorigevolgende