Maassluis – Hoogvliet (22,5 km)

vorigevolgende

Zondag 7 juni 2015: Maassluis – Hoogvliet (22,5 km)

Op deze zonnige dag zaten we om 8:00 uur al aan ons ontbijt. Nadat we gegeten hadden, hebben we onze spullen ingepakt en in de auto neergelegd. We konden de auto voor de rest van de dag op de parkeerplaats van het hotel laten staan. Gastvrijheid staat in dit hotel duidelijk voorop. Al voor negen uur begonnen we aan onze etappe. Na een kilometer lopen bereikten we het veer naar Rozenburg. Daar hoefden we niet al te lang op te wachten. Het was al behoorlijk druk met heel veel fietsers en racefietsers.

Aan de overkant van de Nieuwe Waterweg liep de route om Rozenburg heen, best een aardige wandelroute. Maar toen we bij het Calandkanaal aankwamen, bereikten we het minst mooie gedeelte van de etappe, die langs de havens liep. Nadat we enkele kilometers verder de brug over het Brielse Meer gepasseerd waren werd de route weer wat aantrekkelijker. De havens waren nu verscholen achter bomenrijen.

Nadat we een grote nudistencamping gepasseerd waren leidde de route ons naar een gebied met heel lang gras. Daar strandden we al snel in een distelgebied, dus gingen we weer gauw rechtsomkeert en besloten we maar verder over de asfaltweg richting Zwartewaal te lopen. Daar kwamen we door een straatje met mooie oude gevels langs de jachthaven. Nadat we weer een stukje langs een asfaltweg gelopen gingen we de grasdijk op. Daar was wel een goed wandelpad door het gras.

Even verderop bereikten we Heenvliet, waar we min of meer omheen liepen. Even verderop bereikten we Geervliet met een mooi oud centrum. Bij het oude stadhuis hebben we geluncht. Even verderop zijn we nog even de plaatselijke kerk ingelopen. Nadat we Geervliet weer verlaten hadden hebben we een stuk over een grasdijk gelopen. Daar waren aan de overkant van het water de havens weer zichtbaar. Een stuk verderop bereikten we een begrazingsgebied aan de rand van Spijkenisse. De route liep door dit gebied en een het einde hiervan kwamen we ook nog een paar runderen tegen.

Nadat we via de Spijkenisserbrug de Oude Maas overgestoken waren liepen we nog door een mooi gebied langs de Oude Maas richting Hoogvliet.
Daar zijn we naar het metrostation Zalmplaat gelopen en hebben we de metro naar Schiedam Centrum genomen en vandaar de trein naar Maassluis. Bij het hotel aangekomen mochten we daar nog even een kopje thee nemen voordat we met de auto weer naar huis reden.

maassluis hoogvliet (4)
maassluis hoogvliet (13)
maassluis hoogvliet (18)
maassluis hoogvliet (27)
maassluis hoogvliet (34)
maassluis hoogvliet (37)

Vorige

Volgende