Kranenburg – Kleve (17 km)

vorigevolgende

Zaterdag 22 oktober 2016: Kranenburg – Kleve (17 km)

Na een aantal zeer wisselvallige dagen was dit een mooie maar wel frisse herfstdag om te lopen. Sommige bomen waren inmiddels in prachtige herfstkleuren getooid. Dus was het een mooi moment om deze etappe door een nogal bosrijk gebied. We hebben deze etappe samen met Maarten en Marga gelopen. We reden eerst naar Kleve met de bedoeling om daar de auto te parkeren. We liepen nogal wat vertraging op bij Emmerich vanwege een wegafsluiting en ook bleek het parkeren in Kleve toch niet gratis te zijn. Dus besloten we om maar met de auto door te rijden naar het beginpunt in Kranenburg. Daar konden we de auto prima kwijt vlakbij ons beginpunt.

Als eerste ging de etappe door het centrum van Kranenburg. Daar hebben we even een bezoekje gebracht aan de plaatselijke kerk met een zeer fraaie inrichting. We kwamen daarna langs de historische stompe toren. We passeerden het voormalig station, wat nu gebruikt wordt voor trapfietsen over de rails.

Daarna verlieten we Kranenburg en liepen we door landerijen naar het heuvelachtige bosgebied. De route naar Kleve was verder enigszins heuvelachtig, maar nergens was het echt steil. We liepen een heel stuk langs de bosrand op waar we regelmatig een mooi uitkijkje hadden over de omliggende weilanden en plaatsjes.

Om deze etappe wat extra glans te geven had Maarten twee plaatsen op zijn GPS gezet waar zich een schat zou moeten bevinden die onderdeel zijn van het geocaching spel. Een van de twee schatten bleek toch een paar honderd meter verwijderd te zijn van de officiële route. De andere was verborgen net naast de route. Beiden waren gemakkelijk te vinden.

Aanvankelijk was het zwaar bewolkt en donker weer. Op een gegeven moment begon de zon er door te komen. We mochten de prachtige lichtspeling van de laagstaande zon door de bomen en bladeren bewonderen. Ook kwamen hierdoor de herfstkleuren extra tot hun recht.

Toen we op de laatste kaart aanbelandden verlieten we het bos en liepen eerst langs en later door Kleef verder richting het eindpunt van het Grote Rivierenpad. Op een gegeven moment kwamen we weer in het bos en passeerden we een oorlogsmonument et een hoge toren. We hadden vanaf dit punt een prachtig uitzicht.
Vanaf dit punt ging het door het bos naar beneden richting het centrum van Kleve. Het laatste stukje liepen we langs een drukke weg naar het centrum. De laatste paar honderd meter gingen door een winkelstraat naar het marktplein, waar het officiële einde van het Grote Rivierenpad is en waar de internationale E8 wandelroute verder gaat. Ook zagen we hier het eindpunt van het Noaberpad naar Nieuweschans, wat we wellicht nog eens op een later tijdstip gaan lopen. We hebben in het centrum op een zonnig terras koffie gedronken en toen was het de juiste tijd om naar de bushalte te lopen om zo weer terug te reizen naar de auto die in Kranenburg geparkeerd stond.

kranenburg-kleve-4
kranenburg-kleve-7
kranenburg-kleve-9
kranenburg-kleve-14
kranenburg-kleve-29
kranenburg-kleve-34
kranenburg-kleve-35

vorigevolgende