Geldermalsen – Tiel (20 km)

vorigevolgende

Zaterdag 23 april 2016: Geldermalsen – Tiel (20 km)

Op het hoogtepunt van de bloesem hebben we deze prachtige etappe samen met Dianne, Maarten en Marga gelopen. Het was erg koud voor eind april, 9 graden en een stevige wind, met afwisselend zon en een paar pittige buien, één met hagel. We hadden de hele dag prachtige wolkenluchten, waartegen de bloesem zich heel mooi afstak.

We zijn vanaf thuis eerst naar het Station Tiel gereden. Daar hebben we de auto aan de Lingedijk geparkeerd en de trein naar Geldermalsen genomen. We kwamen daar om half 11 aan. Vanaf het station zijn we naar de route gelopen, eerst even de verkeerde kant op, maar we hadden het snel in de gaten. We moesten daardoor wel een keer extra de hoge trap bij het station op, maar dat was een goede training. Daarna waren we al snel op de route.

We zagen bijna meteen prachtig bloeiende bomen, die we meteen uitgebreid gefotografeerd hebben. Niet veel verder kregen we de eerste fikse bui over ons heen, dus moesten we de regenpakken aantrekken. Na een klein kwartiertje was het al weer over en begon de zon al snel weer te schijnen. Na enkele kilometers lopen verlieten we de asfaltweg en kwamen we door een klein natuurgebiedje met behoorlijk wat bomen. Aangezien het blad aan de bomen begon te komen, konden we even ontsnappen aan de harde wind. Aan het einde van dit gebiedje hebben we het eerste deel van onze lunch gegeten.

Tijdens onze lunch begon de lucht al donker te worden. Na de lunch liepen we door het open veld langs een brede sloot met prachtig bloeiend koolzaad. We werden hier verrast door een striemende pittige hagelbui. Het deed gewoon pijn in je gezicht. Een ander stel dat geen goede regenkleding bij zich had verschool zich zittende achter een paar paraplu’s. Ook deze bui duurde niet heel erg lang. Een paar kilometer voor Buren kwamen we weer langs mooi bloeiende boomgaarden. Dit had een onweerstaanbare aantrekkingskracht op een van ons. Het bordje verboden toegang dat daar stond werd genegeerd om toch een zo mooi mogelijke foto te kunnen maken. Het was apart dat er ook iemand was die zelfs in een sproeikop een kruis herkende.

Hierna liepen we opnieuw door een klein natuurgebiedje, passeerden een boerderij en moesten daarna een paar keer schrikdraad passeren. Al snel kwamen we aan in Buren. Daar zijn we een restaurant ingedoken voor een heerlijk bakje troost met een koffiekaatje erbij. Er was iemand in de groep die de maag extra wilde vullen en de verleidingen echt niet kon weerstaan. Tijdens onze stop kwam er opnieuw een pittige bui over, maar daarna bleef het tot de einde van de etappe ongeveer droog.

Na onze koffie maakte we nog een extra rondje door het oude pittoreske stadje Buren. Er werd ontdekt dat de route een behoorlijke omweg maakte, dus was het voor iemand onder ons wel echt aantrekkelijk om de short cut te nemen. Maar ja deze extra omweg ging wel langs hele mooie plekken die je eigenlijk niet mocht missen. We gingen weer het veld in en liepen langs heel veel boomgaarden. We zagen het kerkje van Erichem vlak achter de bloeiende bomen heel mooi liggen.

Van af dit punt liepen we langs een aantal verharde en onverharde wegen en paden richting Tiel langs talrijke bloeiende boomgaarden. We kwamen langs het kasteel Zoelen dat er mooi bijlag. Bij de Betuwelijn en A15 aangekomen te zijn, moesten we omhoog het viaduct op. Toen we het viaduct over waren kwamen we Tiel binnen. Daar zijn we naar de Doode Linge gelopen. We liepen langs dit water op richting het eindpunt in Tiel, zodat we nauwelijks doorhadden dat we midden in het dorp liepen. Hier waren we weer aan het einde gekomen van een prachtige tocht door de volop bloeiende Betuwe.

geldermalsen - tiel (9)
geldermalsen - tiel (12)
geldermalsen - tiel (14)
geldermalsen - tiel (26)
geldermalsen - tiel (37)
geldermalsen - tiel (39)
geldermalsen - tiel (45)
geldermalsen - tiel (53)

vorigevolgende