Maassluis – Overschie (23,5 km)

vorigevolgende

Zondag 16 oktober 2016: Maassluis – Overschie (23,5 km)

Toen we wakker werden en naar buiten keken was de lucht strak blauw. Het werd een prachtige zeer zonnige herfstdag en de temperatuur liep op tot twintig graden. We hadden er meteen veel zin in. Na het ontbijt in ons hotel liepen we naar het station en daar namen we de trein naar Maassluis. Tegen 10:00 uur vertrokken we voor de etappe van deze dag.

De eerste paar kilometer liepen we nog een gedeelte tot Maasland wat we eerder ook al gelopen hadden maar nu in omgekeerde richting. Dit ging dwars door het mooie centrum van Maassluis. In Maasland verlieten we deze route. We liepen langs het Noordvliet, eerst nog even over een fietspad, daarna over een smal wandelpad langs het water. Dat was mooi om te lopen. Aan de overkant van het Noordvliet keken we op een mooi waterrijk natuurgebied. Op een gegeven moment kwamen weer op het fietspad. Het was al druk met fietsers, dus we moesten toch wel steeds goed opletten.

Bij de Vlaardingse Schouw boog de route af in noordelijke richting. We moesten door een hekje een grasdijk op. Maar er waren vissers die hun visser stoeltje voor het hek neergezet hadden, maar we konden er wel langs. We kwamen op deze dijk heel wat schapen tegen, het was dus even goed opletten waar we onze voeten neerzetten. Af en toe werd dit pad even afgewisseld met een schelpenpaadje. We liepen ook vlak achter een paar huizen langs over een heel smal paadje. Bij de jachthaven van Schipluiden moesten we heel steil omhoog de dijk op. Daar moesten we even een brug over om dan aan de overkant van de vaart verder te lopen langs de Vlaardingervaart richting het centrum van Schipluiden. Dat was een heel mooi stukje van de route.

Inmiddels was het na 12:00 uur, dus de supermarkt was inmiddels open. We kochten daar onze broodjes en beleg voor onze lunch. We liepen weer terug naar de Vlaardingervaart en hebben daar op een heel mooi plekje gezeten. Daarna liepen we weer door. De route liep nog verder langs de Vlaardingervaart totdat we Schipluiden uitgingen. Daar gingen we in zuidelijke richting over een gravelpaadje door het park dat net oostelijk van Schipluiden lag.

Aan het einde van dit pad gingen we oostelijk richting over een fietspad naar Delft. Daar passeerden we het viaduct over de nieuwe autoweg die helemaal klaar was maar nog steeds niet geopend was. We kwamen vlakbij Delft. Dat riep bij Gijs herinneringen op omdat hij hier gestudeerd had. Bij het zuidwest punt van Delft liepen we over de Tanthofkade, een gras pad tussen twee brede sloten. Dat was mooi om te lopen, vooral tijdens zo’n zonnige dag. We kwamen hier verschillende andere wandelaars tegen.

Een paar kilometer verder kwamen op een fietspad met heel veel fietsers. Dat was een heel lang kaarsrecht stuk van zo’n drie kilometer lopen. Het laatste stukje konden we over een gravel pad langs het fietspad lopen. Het was niet het mooiste deel van de etappe. Net voordat we Schiedam verlieten we dit fietspad en liepen we over een gravel pad om Schiedam heen. Dat was weer een mooi deel van de etappe.

Ongeveer vier kilometer voor het einde van de etappe kwamen we op de Polderweg. Dit was een rustige weg maar niet al te mooi. Aan het einde kwamen we een stuk door een lelijk industrieterrein en daarna nog even door Overschie met een mooie kerk. Daarna waren we al spoedig bij het busstation 33, het eindpunt van de etappe.
Een kwartiertje later waren we weer in het centrum van Rotterdam. ’s Avonds zijn we uit eten geweest in de stad bij een goed Chinees restaurant.

maassluis-overschie-3
maassluis-overschie-14
maassluis-overschie-25
maassluis-overschie-32
maassluis-overschie-33
maassluis-overschie-37
maassluis-overschie-44

vorigevolgende