Rhoon – Rotterdam (Erasmuspad) (20,5 km)

vorigeeinde

Maandag 17 oktober 2016: Rhoon – Rotterdam (Erasmuspad) (20,5 km)

We werden wakker met zonneschijn. We hebben eerst ontbeten in het hotel en zijn daarna met tram 25, die voor het hotel langs liep vertrokken naar Carnisselande. We bleven tot het eindpunt in de tram zitten. Vanaf deze tramhalte was het nog ongeveer 3 kilometer lopen om bij het beginpunt van de Erasmuspad te komen. Helaas was de zon inmiddels achter de wolken verdwenen en was het kil geworden. Gelukkig kwam veel later op de dag de zon er weer door en wordt het toch nog ruim 15 graden.

We liepen eerst van het tramstation richting de Oude Maas. Al snel bereikten we het Grote Rivierenpad dat we daarna volgden om bij het Erasmuspad te komen. Dit was nog even genieten in de prachtige natuur. We liepen door een waterrijk gebied met heel veel knotwilgen. Toen we bij het Erasmuspad aangekomen waren verlieten we meteen de oever van de Oude Maas. Het Erasmuspad was heel slecht aangegeven, maar gelukkig hadden we de kaarten en beschrijvingen uit het wandelnet boekje meegenomen, zodat het toch niet moeilijk was om de route te volgen.

Het eerst gedeelte van de etappe liep door het Polderland over een heel stil fietspad. Na enkele kilometers lopen bereikten we Rhoon Portland, een redelijk luxe moderne woonwijk, waar nog steeds gebouwd werd. Daarna gingen we onder de A15 en het spoor door en liepen we over een rustige weg met prachtige villa’s. Hierna kwamen we door de Zuidwijk. Daar hebben we fruit gekocht voor onze lunch. Broodjes hadden we nog over van de vorige dag.

Al snel na deze winkels bereikten we het mooie Zuiderpark met veel water. De route liep een heel stuk door dit park heen. Op een mooi plekje hebben we een pauze genomen voor onze lunch. Daarna liepen we door oude Rotterdamse wijken naar de Maashaven. Hier kwamen we langs heel wat echt lelijke gebouwen. We passeerden de Afrikaanderbuurt. Even verder bereikten we de Binnenhaven en Kop van Zuid. Met name Anja vond het wandelen door een drukke stad behoorlijk vermoeiend.

Daarna passeerden we de Koningshaven. Ook kwamen we langs een indrukwekkend monument ter herdenking van de vele honderden Joden die in de tweede wereldoorlog gedeporteerd waren naar Auswitsch. Even verder liepen we de Erasmusbrug op. We hadden een mooi uitzicht op de Skyline en het Noordereiland. Na de Erasmusbrug liepen we nog even langs het water en daarna door de stad naar het Museumpark. Daar vonden we een mooie plek om even lekker uit te rusten in de zon. We vervolgden onze stad door het centrum richting het centraal station.

Na het centraal station passeerden we een paar mooie singels. Een stukje verder bereikten we de rivier de Rotte, die we verder volgden tot het eindpunt van de etappe. Het gedeelte langs de Rotte was over het algemeen een mooie vrij rustige route om te lopen. Nadat we onder de autoweg de A20 doorgelopen waren liepen we vast, want de brug over de Rotte was voor een periode van twee jaar in reparatie en op dit moment geheel afgebroken. Dan maar weer een stukje terug en dan naar het station Rotterdam Noord. Daar namen we de tram naar het centrum. We hebben daar pizza gegeten en zijn daarna teruggelopen naar het hotel.

erasmuspad-2
erasmuspad-10
erasmuspad-16
erasmuspad-26
erasmuspad-29
erasmuspad-32
erasmuspad-38

vorigeeinde