Het Leesten – Assel (12,5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 26 oktober 2019: Het Leesten – Assel (12,5 km)

Na een lange zomerpauze hebben we op een prachtige warme zonnige herfstdag in oktober de volgende etappe van het Zwerfpad 2.0 gelopen. Al ruim voor half tien kwam de eerste wandelaarster aan, die voor het eerst meeging. Geleidelijk aan druppelden de andere wandelaars binnen. Iedereen had er weer echt zin in. Het was een prachtige zeer afwisselende etappe. Na de koffie en thee en een korte dagopening vertrokken we.

Een groep chauffeurs dropte een aantal auto’s bij het eindpunt in Assel. De anderen gingen meteen naar het beginpunt bij het Leesten. Iets na half elf begonnen we met de etappe. We moesten meteen vol aan de bak. We zagen voor ons al een aantal atleten die bezig waren met een heuveltraining in het zand. Wij moesten tegen diezelfde mulle zandheuvel op. Hierdoor waren onze spieren snel opgewarmd. Na deze klim liepen we door een prachtig heuvelachtig heidegebied. Er stond een hele stevige wind, die heerlijk in onze gezichten blies.

Na dit heidegebied moesten we een drukke weg oversteken en kwamen we in het bos. Hier konden we genieten van de herfstkleuren. De brede paden waren ook prima voor diverse onderlinge gesprekken. Op een gegeven moment bereikten we de Hoog Buurlose heide. Hier liepen we een heel stuk langs een mooi bochtig nogal smal paadje. Toen we bij een bankje kwamen met een mooi uitzicht over de heide, begon de trek in de lunch toe te slaan. Maar ja, er konden er hier maar een paar zitten, dus moesten we toch nog maar even doorlopen voor een betere lunchplek. Enkelen zagen hier een grote diversiteit aan paddenstoelen en namen ruim de tijd om die te fotograferen, terwijl de voorste groep stug doorliep. Op een gegeven moment liep de groep behoorlijk uit elkaar, maar ook dat kwam weer helemaal goed want het motto is en blijft samen uit, samen thuis.

Bij de schaapskooi van Hoog Buurlo waren een heel aantal picknickbanken. Hier hielden we onze lunchpauze. Het was heerlijk in de zon en door de nabijheid van hoge bomen zaten we in de luwte van de wind. Eigenlijk was het hier te lekker om verder te lopen. Maar op een gegeven moment begonnen een paar wandelaars wat ongeduldig te worden, dus besloten we toen om toch maar weer verder te gaan.

We liepen via een prachtige laan met gekleurde bomen naar de weg van Ugchelen naar Radio Kootwijk. We namen hier niet de kortste weg naar Assel. Maar we liepen nog een stukje verder langs het Marskramerpad, dat hier door een prachtig afwisselend heidegebied met stukjes bos liep. Op een gegeven moment verlieten we het Marskramerpad weer en kwamen we over een heel mooi smal paadje langs de bosrand. Dit paadje bracht ons op een brede zandweg richting Assel.

In Assel bij het restaurant aangekomen zagen we meteen twee mooie picknickbanken bij elkaar om nog even gezellig te zitten en iets te drinken en eten. Maar ja, het was erg druk en de rijen bij het zelfbedieningsrestaurant waren erg lang. Daarom besloten we om eerst terug te rijden naar het beginpunt van de etappe en te kijken of we daar iets konden drinken en eten. Dat bleek een goede beslissing te zijn. Hier werden we snel bediend en konden we ook heerlijk in de zon zitten voor de afsluiting van weer een mooie wandeling.

vorigevolgende