Groenendaal – Loenen (11,5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 13 april 2019: Groenendaal – Loenen (11,5 km)

Vandaag had iedereen de lente in zijn hoofd, ook al was de temperatuur winters en werden we nog verrast door dwarrelende sneeuwvlokken. Maar de natuur was ontegenzeggelijk al heel mooi op de lente toer. Tegen half tien stormden de wandelaars met een grote groep bij ons naar binnen en daarna druppelde het nog even door, totdat we het totaal van 24 wandelaars bereikten. Dat was een nieuw record! Ook vandaag mochten we weer een nieuwe wandelaarster begroeten. Onder het genot van koffie en thee was het weer vanouds gezellig. Daarna volgde er een korte dagopening, waarin we even mochten stilstaan bij de komende lijdensweek voor Pasen

Het was deze keer een heel gepuzzel met de auto’s, maar het lukte precies om het zo in te delen dat we niet extra heen en weer hoefden te rijden tussen het beginpunt en eindpunt. Om tien uur vertrokken we voor naar onze wandeling. Een groep chauffeurs brachten een aantal auto’s naar het eindpunt. De overige wandelaars gingen meteen naar het beginpunt. Rond kwart voor elf waren we klaar voor vertrek in Groenendaal.

De natuur was heel mooi met al dat prille lentegroen en bloeiende bomen. Al snel kwamen we bij een ruig weiland. We gingen hier een hekje door en liepen een heel stuk langs dit glooiend weidegebied op over een nogal hobbelig graspad. Het was hier meteen schitterend met op de achtergrond ook nog eens echt mooie Hollands luchten. Daarbij waren velen meteen in diepe gesprekken gewikkeld, zodat we de koude snijdende wind niet meer voelden.

Wat verder op gingen we het bos in. We werden daar verrast door een grote woudos met vervaarlijke horens die vlak naast ons pad liep. We kwamen er gelukkig allemaal veilig langs. Het beest liet zich zelfs niet afleiden door het vele geklik van de camera’s. Vrij snel bereikten we het heuvelachtige heidegebied van de Loenermark. We liepen langs de rand van het bos. Wat was dit een mooi gebied. We passeerden een fraai vennetje. Sommigen speelden met de gedachte om hier toch maar even kopje onder te gaan.

We liepen weer verder door het heidegebied gevolgd door een stuk bos en opnieuw een heidegebied. We passeerden hier ook enkele fraaie jeneverbes struiken. De magen begonnen inmiddels te rammelen, maar de wandelleider had een beter plekje voor de lunch voor ogen, dus toch nog maar even doorlopen.

Na weer een stukje bos bereikten we het weidegebied van de schaapskooi van Loenen. Naast de schaapskooi stonden grote picknickbanken in de zon, een ideale plek voor onze lunch. Maar het was toch wel koud, zeker toen de zon schuil ging achter de wolken en de eerste sneeuwvlokken zich vertoonden. We hebben daarom maar een vrij korte lunchpauze gehouden.

Na onze lunchstop gingen we weer het bos in met soms even wat open plekken. Opeens zagen we een stukje verder op in het bos een rood wezen dat daar haar weg baande. Dus eerst maar even doorlopen en daarna wachten tot het rode wezen zich weer vertoonde. Toen we uit het bos kwamen, waren we snel bij het Klompenpad van Loenen. Dit mooie pad leidde ons naar het restaurant “De Loenermark”, waar we om kwart voor twee aankwamen. Daar was het even afwachten of we dit keer wel bediend zouden worden. Het duurde wel aardig lang maar uiteindelijk kwam alles goed.

Na het nuttigen van onze consumpties zijn we met z’n allen weer teruggegaan met de achtergelaten auto’s naar ons startpunt in Groenendaal, waar de overige auto’s stonden. Daarna ging een ieder weer voldaan zijns weegs na een prachtige en gezellige wandeling.

vorigevolgende