GR5 Montgenèvre – Briancon (10 km)

vorigevolgende

Woensdag 16 augustus 2017: Montgenèvre – Briancon (10 km)

Na de pittige wandelingen van de afgelopen dagen is het tijd om even een paar dagen rustig aan te doen. Daarom besloten we op deze dag naar Briancon te lopen en de dag daarop naar Villard St Pancrace. Ook in deze nacht prima geslapen. Het ontbijt in dit eenvoudige hotel viel mee. De kamer was duidelijk aan een renovatie toe, inclusief het beddegoed. Schoon was het ook niet. Maar de prijs was heel laag. Wat ons betreft krijgt deze kamer niet het keurmerk van Max. Het was een warme zonnige dag met aan het einde van de dag een enkel buitje.

Nadat we ontbeten, ingepakt en uitgecheckt hebben, zijn we eerst langs de kerk gelopen en binnen geweest. Dat was zeker de moeite waard. Na dit bezoek hebben we bij de Sherpa brood en kaas gekocht voor onze lunch. Al met al vertrokken we een stuk later dan anders voor onze etappe. Dat kon heel goed want het was toch maar een korte etappe. Het was nog wel een flink stuk afdalen. Daarentegen hadden we maar een paar kleine klimmetjes.

Eerst liepen we nog een stukje door het dorp gevolgd door een aantal honderden meters langs een hele drukke weg, de N94. Wat ons opviel waren de prachtige bloembakken die overal langs de weg opgehangen waren. Daarna gingen we via een klein paadje het dal in. Eerst liepen we langs een riviertje en daarna verder door het bos richting Briancon. Het was soms even behoorlijk steil afgewisseld met langere minder steile stukken en soms vlakke stukken. Het was soms behoorlijk steenachtig en wat minder prettig te lopen. Maar over het algemeen was het een gemakkelijke afdaling.

We bleven in het bos lopen tot vlak bij Briancon. Daar kwamen we eerst door een klein dorpje, le Fontenil. Hier liepen we dicht bij de rivier. Na dit dorpje moesten we toch weer even omhoog door het bos omdat de rivier hier verder door een ravijn liep, waar je niet langs kon lopen. Daarna kwamen we via een oude boogbrug van 1740 het oude centrum van Briancon binnen, de wijk Vauban. Deze brug staat op de werelderfgoed lijst. We hebben dit oude centrum op deze dag niet verder bekeken.

Iets voorbij dit oude centrum, ging de GR5 plotseling door een park steil naar beneden over een pad met heel wat treden. We eindigden bij de rivier de Durance. Bij het parc de la Schappe staken we de rivier over. Daar zagen we Ed en Wil weer! Hier moesten we besluiten hoe we de komende nachten wilden door brengen. Gaan we kamperen of toch naar een hotel? Helaas lag de camping meer dan twee kilometer vanaf de GR5 en de vooruitzichten waren dat er later in de middag buien zouden komen. Dus besloten we een hotel te zoeken. Die was snel gevonden via booking.com en maar enkele honderden meters vanaf de GR5.

Om twee uur in de middag waren we al in ons hotel en we konden er meteen in. We hebben deze middag verder rustig aangedaan. We reserveerden nog even de gite voor de volgende dag. Verder zijn we ’s avonds uit eten geweest niet ver van ons hotel.

vorigevolgende