GR5 Bousieyas – Saint Dalmas le Selvage (9,5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 26 augustus 2017: Bousieyas – Saint Dalmas le Selvage (9,5 km)

Na de zware tocht van de dag ervoor stond er voor deze dag een korte etappe gepland. We zijn vroeg in de ochtend rond kwart voor zeven opgestaan. Het was helemaal niet koud, ook al stonden we op een hoogte van 1900 meter. We hebben de spullen meteen ingepakt. Om half acht waren we daar klaar mee. Helaas was de tent nat van de regen, dus wat extra gewicht om mee te nemen. Om half acht zijn we in de gite gaan ontbijten samen met de andere gasten. We hebben ook een picknick pakket voor tussen de middag meegenomen. We hoefde alleen voor het ontbijt en het picknick pakket te betalen. Bivakkeren en gebruik van toilet was gratis.

Bij vertrek was het meteen al warm. We moesten eerst omhoog naar de col de la Colombière, maar dat ging voor het grootste gedeelte heel geleidelijk. Behalve halverwege de klim was het even wat steiler op een smal pad. Het was zo’n 400 meter omhoog. De bewolking nam al snel toe en het zag er best dreigend uit richting het noorden. Wij bleven nog een tijd in de zon lopen. En uiteindelijk bleef het voor ons bij een paar druppels regen waar je verder niet nat van werd. Na de gemakkelijke klim volgde er een lange afdaling van 750 meter naar beneden. Die was over het algemeen niet al te lastig, maar een aantal stukken waren wat steiler en nogal steenachtig.

De vermoeidheid van de vorige dag zat bij Anja nog in de benen. Ook de pijn in de voeten kwam na een uur lopen weer volop terug. We hebben het daarom rustig aangedaan met regelmatige rustpauzes. We hebben ook besloten dat we dit jaar niet verder zouden gaan dan Saint Etienne de Tinee. Het leek ons beter om de voet eerst rust te gunnen en bij fysiotherapeut langs te gaan voor een inlegzool voordat we weer een lange tocht gaan maken.

Iets na half twee waren we bij de gite d’etape. Jenny was er al eerder en had zich net gedoucht. Er was niemand, maar er stond bij de ingang dat je je eigen slaapplekje uit kunt zoeken. Dat hebben we gedaan. Wij hebben gekozen voor de kamer beneden. Daar was het lekker koel. Er waren hier drie tweepersoons stapelbedden, dus plaats voor twaalf personen. Uiteindelijk waren wij de enige twee in deze kamer. Het was nu extra lekker om een douche te nemen, omdat we dat de vorige dag niet gedaan hadden. Na de douche hebben we de tent uitgehangen. Verder hebben we op een terras buiten gezeten en wat gelezen en gekeken in de boeken die in deze gite aanwezig waren. De gite was nogal vies. We moesten echt goed kijken waar we onze spullen neer zouden zetten.

Tegen half zeven zijn we samen met Jenny naar het centrum gelopen van Saint Dalmas le Selvage. Het is een heel oud plaatsje met smalle straten en kasseien als bestrating. Dit zou de laatste dag zijn dat we samen met Jenny zouden zijn. We wilden eerst iets gaan drinken en dan ergens wat eten. Bij het eerste restaurant waar we kwamen was alles al gereserveerd. Dit restaurant had het meest aantrekkelijke terras. We zijn toen naar een ander restaurant gelopen. Omdat het no voor zeven uur was wist de bediende niet goed wat ze met ons aan moest. Maar na wat praten kregen we eerst wat te drinken en konden we daarna een pizza bestellen. Die pizza smaakte prima. We hebben gezellig samen gezeten, gepraat en gegeten. Zo hebben we de ruime week die we samen opgetrokken op een goede manier afgesloten.

vorigevolgende