GR5 Refuge de Chardonierre – Samoens (11 km)

vorigevolgende

Dinsdag 5 juli 2016: Refuge de Chardonierre – Samoens (11 km)

We hebben goed geslapen. Doordat we het raam open konden zetten werd het gelukkig wat minder heet in de dortoir. Er was nog een andere persoon in onze slaapzaal, waar in totaal meer dan 10 personen in konden. We hebben ontbeten met stokbrood en jam. Dat vulde maar matig. Om kwart over negen vertrokken we. We hebben rustig aangedaan. De etappe van deze dag was in totaal ruim 300 meter klimmen en bijna 1000 meter afdalen. Er was deze dag meer bewolking, maar het was wel droog en ook broeierig warm, ruim boven de 25 graden in het dal. Later in de middag toen we al een tijd in ons hotel waren kwam er een heel klein buitje.

Via een ander mooi paadje liepen we terug naar de GR5. Daar begon meteen de klim naar de Col de la Golese. Het was niet al te zwaar en niet al te steil. Na de top ging het steeds naar beneden richting Samoens, eerst nog een behoorlijke helling, maar hoe verder je kwam hoe gemakkelijker het werd. Eerst liepen we nog door alpen weiden, later was het voornamelijk bos. Op een gegeven moment liepen we over een asfaltweg naar beneden. Daar werden we weer naar een klein paadje geleid die even erg steil naar beneden ging, maar later werd ook dit pad redelijk vlak. Er stond twee uur voor de afdaling in het boekje van de GR5, maar dat was wel erg optimistisch. Ook de borden langs de weg gaven aan dat het bijna drie uur was.

We waren voor drie uur in Samoens. Daar hebben we eerst de tijd genomen om de kerk in het centrum te bezoeken. Het was een prachtige kerk met mooie gebrandschilderde ramen. Daarna zijn we naar het informatie centrum gelopen om te kijken welke hotels er waren. Het bleek dat er één vlakbij het centrum was. Die hebben we genomen. We wilden weer eens wat meer luxe. Het hotel had ook een balkon, waar je van beneden af niet op kon kijken. Dat was een goede gelegenheid om even wat te wassen. Daarna hebben we nog een kaartspelletje gedaan en zijn uit eten geweest in het centrum van Samoens. Daar hebben we een mooi plekje gevonden op een terras op het marktplein. Het was erg druk en daarom moesten we behoorlijk lang wachten totdat het eten kwam.

chardonniere - samoens (4)
chardonniere - samoens (7)
chardonniere - samoens (10)
chardonniere - samoens (15)
chardonniere - samoens (16)
chardonniere - samoens (19)

vorigevolgende