GR5 La Barche – Fouillouse (11 km)

vorigevolgende

Dinsdag 22 augustus 2017: La Barche – Fouillouse (11 km)

We hebben prima geslapen. Het was rustig in de slaapzaal. Er waren bijna 10 personen in de zaal waar er het dubbele aantal in konden. Deze ochtend hebben we het laatste ontbijt mogelijkheid gekozen. Dat was om half acht. We hadden alle tijd voor een gemakkelijke Alpen etappe, niet lang en weinig klimmen en dalen. Dat was een welkome afwisseling van de zware etappes van de vorige twee dagen. Het was opnieuw een prachtige zonnige dag en het was weer behoorlijk warm.

We moesten eerst weer 1300 meter teruglopen naar La Barche, waar we de dag ervoor gestopt waren. We hebben eerst een stuk langs de asfaltweg gelopen. Net na La Barche gaf de wit rood route aanduiding aan dat we naar beneden naar de rivier zouden moeten afdalen. Dat was een slecht begaanbaar pad dat meteen tegen de afrastering van een afgezet gebied aanliep, waarschijnlijk voor het vee. We besloten eerst maar een tijdje de asfaltweg te volgen.

Nadat we enkele kilometers een geleidelijk dalende asfaltweg gevolgd hadden en we twee keer de rivier overgestoken waren, was er opnieuw een aanduiding van de GR5 om de asfaltweg te verlaten. Deze keer ging het door een meer open gebied langs de rivier op. Daar was meteen een mooie plaats om even te rusten. Bij Saint Antoine kwamen we weer op de asfaltweg. We kwamen langs een mooi beschilderd kapelletje. Helaas was deze niet open. Kort na Saint Antoine was er opnieuw een mogelijkheid om de asfaltweg te verlaten. Kort nadat we de weg verlaten hadden was er een splitsing. Je kon rechts of links aanhouden. Er was geen rood wit aanduiding. We hebben op goed geluk het linker pad gekozen. Dat bleek later de juiste keuze te zijn geweest. Het pad ging wat op en neer maar was niet lastig. We zagen in de verte al de brug hoog boven de rivier liggen, waar we later overheen zouden moeten.

Een stukje voordat we bij de brug waren kwamen we weer op de asfaltweg. Toen we richting de brug liepen kwamen we Wil tegen zonder rugzak. We vroegen ons af wat er aan de hand was. Maar ze wilde vanaf beneden een foto van de hoge brug over het ravijn nemen. Wij zijn doorgelopen naar de brug en hebben daar even de tijd genomen om van het uitzicht te genieten en nog even naar het internet te kijken voor het laatste weerbericht. We hadden hier een goed uitzicht over de weg naar St Paul. Dit was de enige plek waar we die dag mobiel bereik hadden.

Na de rustpauze hebben we onze tocht vervolgd. Enkele honderden meters verder verliet de GR5 de asfaltweg. We kregen toch nog een behoorlijk steile klim door het bos van zo’n 300 meter omhoog. Aan het begin van de klim vonden we een mooi plekje voor onze lunch. Op een gegeven moment vlakte het pad weer af. We bleken zelfs al wat hoger te zijn dan Fouillouse, dus moesten we aan het einde toch weer wat afdalen. Een aantal honderden meters voor Fouillouse moesten we enkele tientallen meters langs een vervelend balkonpad lopen. Het was een smal pad langs een steile helling en erg schuin aflopend naar de zijkant. Gelukkig werd het snel weer beter. Daarna waren we al snel bij de gite d’etape.

Het was aardig druk, maar niet vol. Wij lagen met vijf personen op een kamer van 8 personen. Ook Jenny was op onze kamer. Dat was leuk om haar weer te ontmoeten. We hebben ons gedoucht en daarna onze was gedaan. We moesten de andere droge was opschuiven om onze was ook op de aanwezige waslijnen op te hangen. Daarna hebben we een biertje gedronken op het terras. We hadden een uitstekende avondmaaltijd, een van de beste tot nog toe! Daarna zijn we zoals gebruikelijk iets na negen uur gaan slapen.

vorigevolgende