GR5 Briancon – Villard St Pancrace (5,5 km)

vorigevolgende

Donderdag 17 augustus 2017: Briancon – Villard St Pancrace (5,5 km)

Deze dag was nog korter dan de dag ervoor. We hadden dus alle tijd!
Het was heet en zonnig, zo’n dertig graden. We zijn later opgestaan dan gebruikelijk en hebben rond een uur of half negen ontbeten. We besloten om eerst het oude Briancon, Vauban, beter te bekijken voordat we de etappe van deze dag zouden lopen. Vauban was een kleine kilometer vanaf het hotel. We hebben de rugzakken in het hotel achtergelaten en na dit bezoek weer afgehaald. Dit bezoek is zeker aan te bevelen. Idyllische oude straatjes, leuke kleine winkeltjes en een prachtige kerk. En we hebben vanzelfsprekend even heerlijk op een mooi terrasje gezeten voor een kop koffie.

Tegen een uur of twaalf waren we weer terug in het hotel om onze rugzakken af te halen. Daarna hebben we boodschappen gedaan in de supermarkt vlakbij het hotel. Vanaf de supermarkt zijn we weer naar het parc de la Schappe gelopen. Daar hebben we eerst onze lunch gegeten voordat we met de etappe van deze dag begonnen.

Vanaf dit park liepen we richting Pont de Cervières. Daar zouden we een pad in oostelijke richting moeten vinden voor ons rondje vlak langs de stuwdam bij Lac Pont Baldy. Op een gegeven moment kwamen we erachter dat we al te ver doorgelopen waren, omdat we het riviertje la Cerveyrette overgestoken hadden. We zijn een stukje teruggelopen en zijn naar de kerk van Pont de Cervières gelopen. Ook daar zagen we geen wit rood, maar aan de hand van de beschrijving en de kaart in het boekje konden we de route gemakkelijk vinden. Onderweg kwamen we maar een paar keer een vaag wit rood tegen. Het leek wel of er inmiddels toe besloten was om dit rondje uit de GR5 te halen.

Wij liepen vanaf Pont de Cervières langs het riviertje op, staken het over en moesten daarna toch een behoorlijk stuk vrij steil omhoog. Dat viel niet mee, want het was erg warm. Langs de weg viel het ons op hoe droog het was. Het gras was verdord en ook de bladeren van de bomen begonnen slap te hangen. Na de klim ging het verder gemakkelijk naar beneden naar Sachas. Daar ontdekten we weer heldere wit rood tekens. Vanaf hier moesten we nog ongeveer een kilometer naar de gite lopen. Onderweg kwamen we de beheerder van de gite al tegen en hij had al door wie we waren omdat hij ons verwachtte. Achteraf kwamen we eigenlijk tot de conclusie dat we deze dag eigenlijk onnodig gezwoegd hadden in de hitte.

We waren nog vier uur bij de gite d’etape. We hebben ons gedoucht en daarna een gezellig biertje gedronken. Het eten was deze dag erg laat, pas om kwart voer acht. Op het laatst kwam de kok erachter dat hij nog extra levensmiddelen moest inslaan. Het was reuze gezellig bij het eten en het smaakte prima. Maar onze magen hadden uiteindelijk toch wel enige moeite met deze maaltijd. Het was behoorlijk vol, maar gelukkig bleven op onze kamer van vier bedden de overige twee bedden toch vrij, want onze kamergenoten waren uiteindelijk niet op komen dagen.

vorigevolgende