GR5 Lac de Bise – Chapelle d’Abondance (5,5 km)

vorigevolgende

Vrijdag 1 juli 2016: Lac de Bise – Chapelle d’Abondance (5,5 km)

Op donderdag 30 juni zijn van huis uit naar Thonon les Bains gereden. Daar zijn we weer naar hetzelfde hotel vrij dicht aan het meer van Geneve gegaan en hebben we de auto in dezelfde parkeerplaats geparkeerd en achtergelaten. We hebben s’avonds wat gegeten, maar het bleef beperkt tot een maaltijdsalade omdat op deze donderdag alle restaurants gesloten waren voor een normaal diner.

De volgende ochtend hebben we na het ontbijt de spullen ingepakt en hebben we de bus genomen naar Vacheresse. Dat was nog zo’n drie uur lopen (8,5 km en bijna 700 meter omhoog) verwijderd vanaf Lac de Bise, waar we vorige jaar onze tocht langs de GR5 onderbroken hadden.

Het was op deze eerste juli een prachtige wandeldag. Het was vrij zonnig maar ook af en toe waren er wat wolken voor de nodige verfrissing. Het was zo’n 27 graden in het dal. De paden waren droog en niet glad, want het had al even niet geregend.

Vanaf Chalet de Bise moesten we nog ongeveer 300 meter omhoog over een behoorlijk steil pad om daarna 800 meter af te dalen naar Chapelle d’Abondance, eerst 600 meter steil naar beneden, maar de laatste paar kilometers waren niet zo steil meer. Net na punt 38 in het boekje gingen we verkeerd. We misten daar een pad naar rechts, maar verder op, een stukje voor punt 39, kwamen we weer op de GR5. In totaal stond voor deze etappe vanaf Vacheresse bijna zes uur. Dat was een pittig begin van onze vakantie en de afdaling, ook al was deze erg steil, ging goed. We vertrokken net voor 10 uur vanaf Vacheresse en kwamen zeven en een half uur later aan in Chapelle d’Abondance, dat was inclusief enkele pauzes die we genomen hadden.

De natuur onderweg was schitterend. In de hogere gedeeltes liepen we door prachtig bloeiende alpenweiden. We kwamen onderweg nog enkele andere wandelaars tegen. In Chapelle d’Abondance hebben we overnacht in een Gite d’Etape in het centrum. We konden deze eerst niet vinden, maar werden heel goed geholpen door een lokale bewoner. We kregen een tweepersoonskamer toegewezen. We bleken de enige bezoekers te zijn terwijl er wel ruimte was voor zo’n 50 personen. We hebben aan de overkant van de weg een “alternatieve pizza” gegeten. Het was heel veel, maar niet bijzonder lekker.

lac de bise - abondance (15)
lac de bise - abondance (20)
lac de bise - abondance (26)
lac de bise - abondance (28)
lac de bise - abondance (30)
lac de bise - abondance (33)

vorigevolgende