GR5 Brunissard – Chateau Queyras (11 km)

vorigevolgende

Zaterdag 19 augustus 2017: Brunissard – Chateau Queyras (11 km)

Het was toch een goede keuze om weer eens te kamperen. We hebben deze nacht prima geslapen. Anja rolde wel naar Gijs toe omdat het toch wel een beetje schuin was, maar dat mocht de pret niet drukken. We hadden muesli voor ons ontbijt. Daarna hebben we de spullen ingepakt. Vanwege de regen van de afgelopen avond en nacht was de tent behoorlijk nat en dus extra zwaar om mee te sjouwen. Maar inmiddels kwam de zon er weer door en het beloofde weer een prima dag te worden, gelukkig iets minder warm.

We vertrokken iets na negen uur. We liepen eerst over een asfaltweg naar Brunissard en daarna langs een drukke weg naar Le Chalp, wat minder prettig was. Net voor Le Chalp hebben we even een terrasje aangedaan voor een lekker bakje koffie, want die hadden we deze ochtend nog niet gedronken omdat we niet in een gite of refuge overnacht hadden.

Na de koffie verlieten we al snel de drukke weg. We moesten nog even door het dorpje Le Chalp voordat we weer bij de onverharde paden kwamen. Na Le Chalp ging het even wat omhoog en daarna werd het redelijk vlak op een mooi smal, maar prima beloopbaar balkonpad naar Les Maisons door het bos. Iets voorbij Les Maisons liep de GR5 anders dan in het boekje. De GR5 volgde niet meer helemaal het brede pad, maar op een gegeven moment moest je links af op een vrij steil pad met een aantal haarspeld bochten. Dit was eigenlijk een afsnijpaadje van het brede pad. Daar kwamen we Jenny ook weer tegen.

Bij Lac de Roue hebben we rustig gezeten, geluncht en genoten van het uitzicht over het meertje. Het was hier behoorlijk druk. Na onze lunch hebben we de etappe vervolgd. Eerst was het nog even aardig vlak, maar daarna ging het behoorlijk steil naar beneden. Gelukkig waren er op het grootste deel van de afdaling niet al te veel stenen. Al met al was deze afdaling daarom toch nog redelijk goed te doen. Onderweg naar beneden kwamen er plotseling ook enkele mountain-bikers over het pad naar beneden. Een had zelfs een camera op zijn helm om de hele afdaling te filmen. Dit was volgens ons toch behoorlijk gevaarlijk met de stenen, steilte van het pad, de scherpe bochten en de diepte van de afgronden.

Beneden aangekomen moest we het laatste stukje van de etappe verder langs een drukke weg lopen. Volgens het GR5 boekje en internet was er een stukje voorbij het dorp een camping. Maar in het centrum van het dorpje zagen we de borden naar de camping niet. Daarom zijn we maar even thee gaan drinken om daar uit te zoeken of de camping er nog was. Daar hoorden we dat deze net dit jaar was opgeheven. Je mocht er nog wel staan, maar op de plek langs een drukke weg waar deze camping lag wil je niet wild kamperen, tenminste wij niet.

Daarom besloten we na te gaan of er nog plaats was in de gite of het hotel in Ville Vieille. Gelukkig was er nog plaats in het hotel, maar we moesten nog wel ruim twee en een halve kilometer lopen. Op de heen weg naar Ville Vieille zijn we geheel langs de doorgaande weg gelopen. Dat was niet prettig. We kwamen nog langs een supermarkt die de hele dag bleek open te zijn. Dit was in tegenstelling tot wat op internet vonden, waar stond dat deze supermarkt tussen half een en vier uur dicht zou zijn. We hebben onze proviand aangevuld want we zouden voorlopig niet meer langs een supermarkt komen. Bij Ville Vieille vonden we uit dat er ook een wandelpad terug was aan de overkant van de rivier. Die zouden we dan de volgende dag nemen wanneer we weer moeten teruglopen naar Chateau Queyras.

Wie zagen we op het terras bij het hotel, Ed en Wil. Omdat de gite d’etape die ze geboekt hadden nog niet open was besloten ze bij het hotel waar wij geboekt hadden dan maar eerst een drankje te drinken. .Ze kunnen blijkbaar niet zonder ons!! Wij hebben eerst ingecheckt en gedoucht. Daarna heeft Gijs de tent meegenomen naar een veldje om deze in de zon en wind te laten drogen. Daarna hebben we iets gedronken en in het hotel pizza gegeten. Na het eten zijn we op tijd naar bed gegaan.

vorigevolgende