GR5 Les Houches – Col de Voza (6,5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 9 juli 2016: Les Houches – Col de Voza (6,5 km)

Aangezien de laatste paar dagen behoorlijk vermoeiend waren geweest wilden we het op deze dag (onze 34ste trouwdag) rustig aan doen. We hebben toen besloten dat we de etappe vanaf Les Houches naar de Brevent de volgende dag zouden doen omdat dit een klim van ruim 1500 meter was.

Deze etappe was 7 km, zo’n 600 meter omhoog. We moesten aan het einde van de etappe nog eens 150 meter extra omhoog naar de kabelbaan Bellevue, om zo weer op een gemakkelijke manier terug te komen in Les Houches. Dit zorgde er ook voor dat het resterende gedeelte naar Contamines – Montjoie dan niet meer al te lang was. Dat kwam goed uit omdat ze over twee dagen een weersomslag verwachten met onweer in de middag.

Het was opnieuw een erg warme dag met een temperatuur van ongeveer 30 graden. Het was prachtig en zeer stabiel zonnig weer. Ook de kamer was erg warm wat de slaap niet echt ten goede kwam. En na een minimalistisch ontbijt zijn we vertrokken. We moesten eerst een andere overnachtingsplaats zoeken omdat het hotel waarin we de afgelopen nacht verbleven de komende paar dagen niet meer beschikbaar was. We gingen eerst naar het informatie centrum voor toeristen, maar daar hadden ze geen oplossing voor ons in de buurt, behalve dan de camping. We hadden de vorige avond op internet gezocht. Toen was er dichtbij nog een hotelkamer beschikbaar. We besloten daarom om er dan maar even langs te lopen. En inderdaad ze hadden nog een kamer beschikbaar met balkon en keuken. Het was niet al te goedkoop, maar we hadden een goede plek heel dichtbij de GR5.

We hebben onze spullen bij het hotel achtergelaten en zijn met alleen wat we die dag nodig hadden om 11 uur op weg gegaan. Het was toen al erg warm. Eerst moesten we een paar kilometer door het dorp lopen. Daarna ging het omhoog, eerst nog langs bebouwing en weilanden, maar later gingen we het bos in waar we gelukkig regelmatig schaduw hadden. We hadden regelmatig fraaie uitzichten op de Mont Blanc. We waren binnen de tijd van 2 uur en veertig minuten (inclusief de lunch stop), die voor dit gedeelte stond, boven op de Col de Voza.

Op de Col de Voza hebben we eerst bij het stationnetje een tijdje lekker op een bankje in de schaduw gezeten. Daarna zijn we doorgelopen naar de kabelbaan Bellevue. Daar waren we nog heel vroeg. We hebben daarom eerst op het terras een heerlijk helder Frans Heineken biertje gedronken. Daarna zijn we met de kabelbaan naar beneden gegaan. Op weg naar het hotel kwamen we langs de supermarkt waar we boodschappen hebben gedaan (fruit + ontbijt en lunch voor de volgende dag). Omdat het ontbijt in het hotel pas om half acht was en we de volgende dag heel vroeg wilde beginnen met de klim naar le Brevent, besloten we ons eigen ontbijt te regelen.
In de avond hebben we bij het hotel op het terras buiten gegeten. Het was een prima maaltijd voor onze huwelijksdag. In de kamer was het nog wel erg heet om te slapen. We hebben de deuren naar ons balkon wijd open gedaan. Dat hielp gelukkig wel iets.

les houches - col de voza (3)
les houches - col de voza (7)
les houches - col de voza (10)
les houches - col de voza (12)
les houches - col de voza (16)

vorigevolgende