San Justo de la Vega – Rabanal del Camino (24,5 km)

vorigevolgende

Donderdag 26 september 2019: San Justo de la Vega – Rabanal del Camino (24,5 km)

Dit was weer eens een perfecte wandeldag. In de ochtend was het nog fris en in de middag hadden we een aangename tempratuur van 24 graden met veel zon en weinig wind. Het ontbijt in onze verblijfplaats in San Justo de la Vega was zeer beperkt. Even na half acht vertrokken we toen het net licht begon te worden.

We liepen eerst nog een stukje langs een drukke weg, waarna we een stiller steenslag pad opgingen. Via dat pad kwamen we Astorga al vrij snel binnen. We waren al ruim voor negen uur in het centrum van Astorga. Het was nog te vroeg voor een bezoek aan de kerk en de supermarkt. We hebben daarom bij een bakker eerst koffie gedronken met een hartig taartje erbij, omdat het ontbijt in onze verblijfplaats miniem was. Bij de bakker ontmoetten we een jonge Koreaan die net afgestudeerd was. Hij sprak goed Engels en we hadden een goed gesprek met hem. Hij denkt erover om naar Amerika te gaan. We hebben elkaar onderweg nog een paar keer gezien en dan groetten we elkaar heel vriendelijk.

Na deze ontmoeting bij de bakker liepen wij eerst naar de supermarkt om inkopen te doen voor onze lunch. We kwamen langs de kerk. We hebben deze alleen van de
buitenkant gezien. Met name de prachtige deur viel ons op. Daarna moesten we eerst nog een heel stukje door Astorga lopen.

Na Astorga kwam na iedere vier kilometer weer in een volgend dorpje, dat waren mooie plekken voor een regelmatige pauze. In het eerste dorpje Murias de Rechivaldo hadden we een eerste rust pauze om wat te eten. Vele pelgrims passeerden ons hier, waaronder een aantal bekenden, waaronder de jonge Koreaan die we eerder in de dag ontmoet hadden. Het was best een aardige route om te lopen. Het ging heel geleidelijk aan omhoog, maar je merkte er niet al te veel van.

Vanaf het laatste tussen dorpje, El Ganso, van onze etappe was het nog zeven kilometer tot Rabanal del Camino. We kwamen hier een Deens echtpaar tegen, die we al enkele dagen steeds ontmoetten en groetten. Op dit gedeelte liepen we enkele kilometers met elkaar op en hadden we een heel gesprek met hen.

In de laatste paar kilometers ging het wat meer omhoog. Hier moesten we ook nog een stuk over een nogal rotsachtig pad lopen door het bos. We kwamen om kwart over vier aan op onze bestemming. Anja liep deze dag weer veel beter, ondanks de lange etappe van de vorige dag met de nodige hindernissen. Ze had nog steeds wel wat last van haar linker voet. De volgende twee etappes zouden vrij kort zijn. Dat gaf ons het goede gevoel dat we de laatste tweehonderdvijftig kilometer ook nog wel zouden volbrengen

In ons verblijf hadden we een vrij simpele kamer voor onszelf met een gemeenschappelijk douche. Wat betreft de was kregen we wat instructies waar we dat konden doen. In de avond hadden we in het restaurant van één van de herbergen een goede maaltijd. We namen ter afwisseling een wat luxere pelgrims maal. Verder hebben we het heel rustig aangedaan om ons geestelijk zo voor te bereiden voor de tocht van de volgende dag, waarop we de Cruz de Ferro zullen passeren.

vorigevolgende