Leon – Villar de Mazarife (21,5 km)

vorigevolgende

Dinsdag 24 september 2019: Leon – Villar de Mazarife (21,5 km)

Na de rustdag in Leon was het weer tijd om over te gaan tot de dagelijkse rituelen. Dat betekende weer op tijd opstaan. We hadden de spullen voor het ontbijt al de vorige dag gekocht. Na ons ontbijt vertrokken we even voor acht uur vanaf ons appartement. We moesten de afwas doen en dan konden we de deur gewoon achter ons dichttrekken.

Eerst liepen we een heel aantal kilometers door Leon lopen langs een vrij drukke weg. We liepen op met een groot aantal pelgrims die allemaal even voor zonsopgang vertrokken. Na de woonwijken volgde lelijke industriegebieden. Hierna bereikten na zo’n acht kilometer lopen de plaats Virgen del Camino. In Virgen del Camino hebben we even gepauzeerd en op een terras koffie gedronken. Net voordat we Virgen verlieten kwamen we langs een zeer moderne kerk, die helaas niet open was.

Bij het verlaten van Virgen del Camino namen we de stillere wat langere route via Villar de Mazarife. We moesten nog even de autowegen passeren en meteen daarna nog door het klein dorpje Fresno del Camino lopen. Toen we hier voorbij waren werd het stil. We liepen eerst nog over een asfalt weg naar volgend dorpje Oncina de la Valdoncina. We kwamen langs een restaurant waar we niet stopten maar wel nog even met de Deense vrouw spraken die we de vorige dag tijdens de rondleiding in het klooster tegengekomen waren.

Na dit dorpje gingen we weer over op steenslag wegen. Het waren mooie veldwegen door woest en ietwat heuvelachtig gebied. Op een gegeven moment werd het weer vlakker en liepen we weer meer door landerijen. Vier kilometer voor het einde van de etappe kwamen we in het volgende dorpje Chozas de Abajo. Daar hebben we op een picknickbank gezeten en nog wat gegeten.

Na deze pauze was het nog een uurtje lopen naar ons eindpunt. Op dit traject zijn we nog een stuk opgelopen met de al eerder genoemde Deense vrouw. Ze vertelde onder andere dat ze tijdens de Camino heeft besloten om van baan te veranderen. Net voor twee uur kwamen we aan bij de herberg. We sliepen in een kamertje voor vier personen met twee stapelbedden. Gijs sliep boven en Anja beneden. Een Duits stel sliep op het andere stapelbed.

Na onze dagelijks taken zijn we nog even naar de supermarkt geweest. Op de terugweg liepen we langs een kerkje, waar de ooievaars hoog in de toren een paar grote nesten hadden gebouwd. We zijn ook even het kerkje ingegaan. Daarna liepen we weer terug naar onze herberg en konden we daar nog een tijd heerlijk in een grote tuin bij de herberg zitten. We kwamen hier weer enkele bekenden tegen. In de avond hebben we in de andere herberg een pelgrims maaltijd gegeten. Deze herberg was niet veel meer dan honderd meter vanaf onze herberg.

vorigevolgende