Carrion de los Condes – Ledigos (23,5 km)

vorigevolgende

Donderdag 19 september 2019: Carrion de los Condes – Ledigos (23,5 km)

We hadden heerlijke bedden in dit verblijf in Carrion de los Condes om op te slapen, maar het was veel te warm in de kamer ondanks dat het raam openstond. Op een zeker moment vonden we uit dat de vloer op bepaalde plekken warm, maar we wisten niet hoe dat kwam. We genoten van een stevig ontbijt zodat we er weer een tijdje tegenaan konden. Tegen kwart voor acht op vertrokken we. Het was nog schemerig en de maan stond nog hoog in de lucht, want het wordt steeds later licht.

We liepen de eerste paar kilometers door Carrion de los Condes. We kwamen over een mooie oude brug en iets verder langs een oud klooster. Hierna volgde er een zeer lange rechte en zeer vlakke weg. Eerst was het nog asfalt, maar later ging het over in een steenslag weg.

Na een kilometer of acht lopen was er een picknickplaats aan de rechterkant van de weg. Wij wilden daar even gaan zitten, maar wij werden meteen aangesproken door een man met een Japans uiterlijk. Er liepen hier nog twee mannen met hetzelfde uiterlijk. Wij vertrouwden het niet helemaal en besloten om hier niet te gaan zitten en meteen maar weer door te lopen. De volgende man die alleen aankwam werd ook meteen op dezelfde manier aangesproken. We vonden het vreemd.

Gelukkig was het behoorlijk druk langs de weg met veel pelgrims, dus maakten we ons ook weer niet al te veel zorgen. Nadat we nog een paar kilometer gelopen hadden kwamen we langs een snackbar met eten en drinken. Wij namen hier een pauze. De koffie was niet om te drinken maar het glas jus d’orange was daarentegen heerlijk. Grappig was dat een Nederlandse man ons inhaalde. We hadden elkaar al vaker gezien en kwamen er nu achter dat we landgenoten waren. Hij vertelde dat hij al van anderen gehoord had dat wij al in Zwitserland met de camino waren begonnen.

Het was een echt eenzaam gebied, want er zat meer dan zeventien kilometer tussen twee opeenvolgende dorpen. Even voordat we het volgende dorp bereikten bleek dat het voor sommigen al weer te ver was op deze dag. Er passeerden ons een huifkar vol met pelgrims. Ook de Ierse vrouw Mary die we al meerdere malen ontmoet hadden vanaf Burgos liet zich zo vervoeren. Dat paste beslist niet bij onze principes van pelgrim zijn. Het was namelijk ons doel om vanaf Nyon tot Santiago nooit gebruik te maken van wat voor vervoermiddel dan ook en tot nog toe was dit nog steeds gelukt.

In het dorpje Calzadilla de la Cueza vonden wij een picknickbank om even te pauzeren en te lunchen. Na dit dorpje was het nog zes kilometer naar Ledigos. Het was een vrij steenachtig pad en Anja’s linker voet begon al weer wat op te spelen. We deden het daarom op deze laatste kilometers rustig aan. In de herberg waar wij overnachtten hadden wij een ouderwetse klassieke eigen kamer met een klein tweepersoonsbed. We hadden hier wel gezamenlijke toiletten en douches.

Voor ons dagelijks wasje hebben we deze keer maar weer eens gebruik gemaakt van de wasmachine. Daardoor was het weer eens wat beter schoon en was het gemakkelijker droog te krijgen. We hebben nog een hele tijd buiten gezeten op het binnenplaatsje van de herberg. In de avond hebben we in het restaurant van deze herberg een pelgrims menu genomen.

vorigevolgende