Granon – Belorado (15,5 km)

vorigevolgende

Woensdag 11 september 2019: Granon – Belorado (15,5 km)

We hebben prima geslapen in onze zeer ruime kamer in ons verblijf in Granon. Het was wel fris want de verwarming deed het niet. We hoefden niet al te vroeg op te staan want we hadden deze dag maar een korte etappe voor de boeg. Op deze dag was zeven uur een mooie tijd. We maakten gebruik van de keuken in het hostel voor ons ontbijt. Tegen half negen vertrokken we. Voordat we aan onze etappe begonnen kochten we eerst nog brood bij de bakker in het centrum van Granon. Er kwamen op dat moment al heel wat pelgrims langs die waarschijnlijk vanaf Santa Domingo de Calzada begonnen waren en al heel wat kilometers achter de rug hadden.

Nadat we het brood gekocht hadden begonnen we aan de etappe. Anja had nog steeds last van haar linker voet, al vanaf het begin. Gelukkig toen die voet warm werd ging het beter. Het was een niet al te interessante etappe en veelal vlak langs een behoorlijk drukke weg met veel vrachtwagens. Het was weer zeer koel en bewolkt tijdens het wandelen en het werd deze dag niet warmer dan 15 graden.

In het eerste dorpje onderweg, Redecilla del Camino, dronken we koffie. We gingen daarna nog door een paar dorpjes. Het zag er allemaal behoorlijk vervallen uit. In het laatste dorpje Villamajor del Rio, hebben we op een picknick bank geluncht. Daar ontmoetten we de twee Canadese vriendinnen weer. Na onze pauze liepen we door tot Belorado. Het hostel was aan het begin van het dorp. We waren er al voor half twee.

We konden er meteen in. Het was een mooie ruime kamer voor vier personen en er waren in deze kamer geen stapelbedden. Je kon er ook nog op een gemakkelijke bank zitten. We deden eerst onze dagelijkse klusjes. Deze keer hebben we weer eens gebruik gemaakt van de wasmachine zodat het wat schoner werd en droger aan de lijn kwam te hangen, want het droogde niet snel vanwege het koele weer. Onze kamergenoten, twee jongere mannen uit Australië, kwamen een heel stuk later.

Na onze dagelijkse klusje zijn we het stadje Belorado ingelopen. Dat ging door hele oude straatjes. In het centrum was een mooi plein waar we een tijdje gezeten hebben. We deden nog wat boodschappen en daarna zijn we langs een oud kerkje gelopen.

In de avond hebben we in het hostel gegeten. We hadden een eigen tafeltje. Het eten was mooi opgemaakt. We ontmoetten tijdens het eten een Amerikaans stel waarvan de vrouw niet meer kon lopen. Ze werd het restaurant ingedragen door een paar mannen. Ze vertelde ons dat ze de volgende dag met de taxi naar het ziekenhuis in Burgos gebracht zou worden voor verder onderzoek. Het stel was van plan om eerder terug te gaan naar Amerika, maar de vrouw verzekerde ons dat ze eerst nog de kathedraal van Burgos wilde zien, al was het in een rolstoel.

vorigevolgende