Leon rustdag

vorigevolgende

Maandag 23 september 2019: Leon rustdag

We hebben er een echte rustdag van gemaakt. We hebben eerst uitgeslapen op een heerlijk bed en daarna alle tijd genomen voor ons ontbijt. De enige bezoeken die we afgelegd hebben waren de kathedraal en het Basilicum de San Isodoro. De kathedraal van Leon was een prachtig met mooie gebrandschilderde ramen en nog andere mooie voorstellingen, maar het naderde niet de schoonheid van de kathedraal van Burgos.

In het museum van het Basilicum de San Isodoro hebben we een rondleiding gehad. Daar werden ons allerlei dingen verteld over de historie van dit klooster en de oude kunstwerken. Sommige voorwerpen zouden volgens de gids komen uit de tijd dat Jezus op aarde leefde. Het meest sterke voorbeeld is dat de beker die getoond werd de avondmaalsbeker van het avondmaal zou zijn dat Jezus had met zijn discipelen net voor zijn lijden. Wij namen deze uitleggingen toch wel met een aantal korrels zout. Wij kwamen hier een Deense vrouw tegen die in onze groep zat. We zouden haar de volgende dag nog wat uitgebreider spreken.

Verder hebben we het op deze dag heel rustig aangedaan, ook om Anja’s linker voet wat rust te gunnen. We hebben de hele dag voor ons eigen eten gezorgd, want het appartement had een mooie moderne keuken. De supermarkt was gelukkig vlakbij, schuin tegenover het appartement.

We hebben ook besproken hoe we het laatste stuk willen afronden. We beseften dat we rekening moesten houden met Anja’s linker voet die sinds het begin van Spanje altijd in de loop van de dag begint op te spelen. Dit was waarschijnlijk ontstaan als gevolg van het zere been dat Anja in het laatste stuk van Frankrijk had. Maar veel erger is het niet geworden in de afgelopen drie weken. Als het zo blijft dan zou het ons gaan lukken om ruim twee weken later in Santiago aan te komen. We merkten dat het nog steeds erg druk op de Camino was. Daarom besloten we om voorlopig de overnachtingen zo’n drie tot vier dagen van te voren te reserveren.

vorigevolgende