Pamplona rustdag

vorigevolgende

Dinsdag 3 september 2019: Pamplona rustdag

We hadden een echt luxe hotel. Na de inspannende wandeling naar Pamplona, de langste etappe van de hele tocht was het een zegen om een heerlijk bed te hebben. We hebben heerlijk uitgeslapen en daarna uitgebreid ontbeten. Daardoor waren we weer goed uitgerust voor een uitgebreid bezoek aan de kathedraal. Het was een prachtige zonnige dag en zo’n 26 graden.

Als pelgrim konden we de kathedraal voor een speciale prijs bezoeken. Als eerste hebben we uitgebreid rondgekeken in de kathedraal. Er waren vele mooie beelden en kunstwerken. Daarna hebben we met een groepje de toren beklommen onder begeleiding van een gids. Dat was indrukwekkend. In de toren hing een enorme kerkklok van wel tienduizend kilo met een enorme klepel. We hadden daar ook een prachtig uitzicht over de rest van de kathedraal en de stad. Daarna hebben we nog naar een paar films over de geschiedenis van de kathedraal gekeken. Ook waren er nog allerlei middelen te zien die gebruikt waren voor de bouw van de kathedraal. We zijn aan het einde van ons bezoek ook nog door de tuinen van de kathedraal gelopen. Ook hier waren heel veel beelden te zien.

Aangezien er in Spanje pas vanaf half negen een diner te krijgen is en we de volgende dag vroeg weg wilden, besloten we om dan maar tijdens de lunch de warme maaltijd te gebruiken. Ook die was pas echt beschikbaar na twee uur. Na onze lunch hebben we nog wat verder door de stad gelopen. We zijn nog even op het Plaza del Toros geweest. We hebben nog het stierenmonument gezien en dit uitgebreid op de foto gezet. Daarna zijn we nog over de stadsmuur gelopen.

Na dit stadsbezoek hebben we boodschappen gedaan, een tijdje gerust en daarna in een dichtbij liggend park gepicknickt.

vorigevolgende