Fromista – Carrion de los Condes (20,5 km)

vorigevolgende

Woensdag 18 september 2019: Fromista – Carrion de los Condes (20,5 km)

Omdat het ontbijt pas om half acht geserveerd werd konden we een klein beetje uitslapen. Het was een stuk uitgebreider ontbijt dan normaal, dus konden we onze energie voorraad weer goed aanvullen. Om kwart over acht vertrokken we vanuit Fromista voor een zeer vlakke en toch wel gemakkelijke etappe. Het had in de nacht geonweerd en ook flink geregend. Op enkele plekken was het wat modderig, maar gelukkig bleef de modder niet onder de schoenen plakken. Het was deze dag prima zonnig wandel weer, in de ochtend 14 graden en in de middag 25 graden.

De linker voet van Anja begon op deze dag weer wat meer op te spelen. Daardoor hebben we iets vaker gerust en iets rustiger aangelopen. Bij vertrek zagen we een Nederlandse vrouw met groter fysieke problemen. Ze had last van haar enkels en besloot daarom deze dag maar de taxi te nemen. De eerste kilometers van de etappe gingen over een pad langs een weg met toch wel wat verkeer. Dit was echt heel saai.

Na een kleine 4 kilometer lopen kwamen we in het dorpje Problacion de Campos. Daar besloten we de iets langere maar wel veel aantrekkelijker alternatieve route te nemen. We hebben hier een stuk samen opgelopen met de Ierse vrouw, Mary, die we voor het eerst in Hornillos ontmoet hadden. We liepen over een onverharde weg naar het volgende dorpje Villovieco. Aan het einde van het dorpje staken we een stroompje over. Op dat punt was er een bar. We namen hier een rustpauze en dronken een kop koffen met iets erbij. Ook hier ontmoetten we weer het Nederlands stel uit Hoofddorp.

Na deze pauze liepen we een aantal kilometers over een vrij klein paadje langs een stroompje met een bomenrij. Er waren daardoor gedeeltes waar we in de schaduw konden lopen. Ruim 5 km verderop verlieten we het stroompje weer en kwamen we langs een picknick plaats bij een kapel. Daar hebben we een vroeg lunch gegeten en een Nederlandse man ontmoet die de hele Camino Frances liep vanaf St Jean Pied de Port. Deze man ging veel sneller en liep veel langere etappes dan wij. Daarom zouden we hem later niet meer tegenkomen.
Een stukje verder kwamen we door een ander dorp Villalcazar de Sirga. Hier gingen we weer verder lopen over een pad langs een regionale weg met wel wat verkeer totdat we Carrion de los Condes bereikten. Het was hier helemaal kaal met geen enkele boom. We moesten nog een kleine heuvel over, zodat we Carrion de los Condes pas tegen het einde van de etappe konden zien.

Bij het binnenkomen van Carrion de los Condes zijn we eerst langs de supermarkt geweest aan het begin van het dorp. Een paar honderd meter verder bereikte we iets na twee uur onze herberg. We hadden een eigen kamer met eigen badkamer. De privékamers waren hier gesitueerd rondom een buitenzitje met een aantal tafels op een besloten privé terras. Daar hebben we nog een hele tijd gezeten. Ook hebben we weer onze dagelijkse klusjes gedaan.

In de avond hebben we een pelgrimsmenu gegeten in het restaurant van het hostal. We zaten samen met een geblondeerde jonge Taiwanese vrouw aan tafel. Ze kon niet zo heel goed Engels maar het lukte ons toch om een heel gesprek met haar te hebben. In Taiwan had ze over de Camino gehoord en besloten dat ze dit wilde lopen. Ze had een heel programma op haar mobiel waar op alle gereserveerde verblijven al vermeld stonden.

vorigevolgende