St Chély d’Aubrac – St Côme d’Olt (18 km)

vorigevolgende

Dinsdag 30 juli 2019: St Chély d’Aubrac – St Côme d’Olt (18 km)

Het was een koude nacht in de tent. We hebben voor het eerst met de thermokleding aan geslapen, waardoor we het toch nog gerieflijk warm hadden in onze donzen slaapzakken. We zijn tussen zes uur en half zeven opgestaan. Nadat we onze spullen ingepakt hadden, zijn we naar de bakker en de supermarkt gelopen voor ons ontbijt en onze lunch. We hebben meteen op een bankje bij de winkels ons ontbijt gegeten.

Ook op deze dag hadden we een niet al te lange etappe, maar het was absoluut geen gemakkelijke etappe. We moesten zeker 300 – 400 meter stijgen en 800 meter dalen. Gijs had wat last ook op deze dag nog last van zijn rechter onderbeen, terwijl Anja juist als een speer liep. Zo af en toe had Gijs zelfs moeite om Anja bij te benen.

De route vanuit het dorpje St Chély d’Aubrac ging meteen omhoog en was erg mooi. We hadden een prachtig uitzicht over het dorpje in het dal. We moesten eerst behoorlijk stijgen en daarna ging het op en neer tot het plaatsje l’Estrade. Het was een optocht van bekenden, waar we inmiddels een week mee optrokken. We kwamen steeds dezelfde mensen tegen.

Na 7 km, in het dorpje l’Estrade hadden buurtbewoners een koffie plaats ingericht. Wij hebben daar koffie gedronken en ook ons brood gegeten en we hebben daar verschillende andere pelgrims ontmoet. Daarna begon de afdaling. Die was niet al te steil, maar soms wel erg steenachtig tot je bij een riviertje kwam.

Als je dan bij een riviertje bent denk je dat je beneden bent en dat de rest van de etappe wel gemakkelijk zou zijn. Maar dat was absoluut niet het geval. Al gauw volgde er weer een steile klim van zeker 100 meter omhoog. Aan het begin van deze klim zagen we een jonge Duitse pelgrim, die uitrustte in zijn hangmat, die hij tussen twee bomen had gehangen. Hij lag waarschijnlijk met genoegen te kijken hoe al de pelgrims in de klim aan het ploeteren waren.

Bovenaan gekomen hebben we even op een bankje in de schaduw gerust en wat gegeten. Ook daar hadden we weer een gesprek met een andere pelgrim, die we al verschillende malen tegengekomen waren. Deze klim was nog niet het einde van de hoogteverschillen, want daarna gingen we nog een keer behoorlijk op en neer, voordat de laatste afdaling kwam. Gelukkig was het wel een mooie route.

Na de afdaling kwamen we een mooi oud stadje binnen. We zijn meteen naar de camping gelopen. Hierop volgde onze dagelijkse bezigheden. Wat later kwamen er nog enkele Franse pelgrims, die ook kampeerden. Daarna zijn we nog even het stadje ingelopen en hebben we nog wat tijd genomen om het mooie oude centrum te bekijken.

Nadat we ook nog wat boodschappen gedaan hadden zijn we teruggelopen naar de camping en hebben we zelf gekookt. We hebben hiervoor gebruik gemaakt van de picknickbanken langs de Lot, dat is de rivier die langs de camping liep. We konden op deze camping daarna ook lekker uitrusten op de ligstoelen, die ook dicht bij het water stonden.

vorigevolgende