La Romieu – Condom (14 km)

vorigevolgende

Zaterdag 17 augustus 2019: La Romieu – Condom (14 km)

We werden al weer vroeg gewekt door het lawaai van anderen. Het was iets na zessen en nog donker. We sliepen net naast de ontbijtzaal waar alles klaargezet werd. Omdat er voor deze dag maar een korte etappe gepland stond hadden we geen haast ondanks de verwachte maximum temperatuur van ruim dertig graden. We zaten als één van de laatsten aan het ontbijt en waren ook de laatsten die weggingen.

We namen hier afscheid van een Fransman, die we eerder ontmoet hadden in Auvillar tijdens onze gezamenlijke bereide maaltijd in de gite communal. Hij vertelde daar vol trots over een vrouw die hij ontmoet had in Figeac. Hij ging nu terug naar Figeac om zijn wellicht nieuwe vriendin weer te ontmoeten.

In La Romieu hebben we gezocht naar een bakker, maar die konden we niet vinden. Gelukkig hadden we voldoende proviand tot Condom. We waren al snel weer het dorpje uit. Eerst was het nog even vlak, maar daarna ging het een tijdje behoorlijk op en neer met een heel aantal heuvels. Er waren toch nog aardig wat hoogtemeters in deze etappe. Het was wel een mooie route.

Na vijf kilometer kwamen we door Castelnau sur l’Auvignan. Het leek meer een spook plaatsje. Er waren nog wel een paar huizen met bewoners, maar vooral veel ruïnes. Ook de kerk was niet meer dan een ruïne.

Na dit plaatsje ging het meteen weer een stuk naar beneden en nadat we een riviertje overgestoken worden weer omhoog totdat we een kapelletje bereikten. Ook in deze kapel was binnen niet veel te zien. Wel was er een mooie bank in de schaduw om even te rusten en wat te eten.

We vervolgden onze weg door open velden en daalden af naar een meertje. Dat lag eerst nog achter de bomen, maar later hadden we er een uitstekend zicht op. Hierna moesten we nog één niet steile heuvel over voordat we Condom bereikten. Op dit gedeelte hadden we nog een gesprekje met een Duits stel, dat het op deze dag ook rustig aandeed.

Aan het begin van Condom hebben we de GR65 verlaten en zijn we naar een supermarkt gelopen om inkopen te doen voor onze lunch. In het parkje vlak ernaast vonden we een bankje in de schaduw waar we hebben gegeten en de tent hebben gedroogd. Na deze pauze zijn we doorgelopen naar ons hotel met zwembad. De rest van de dag hebben we verder geluierd bij zwembad, een blog geschreven naar onze familie en vrienden en pizza gegeten in het centrum van Condom.

vorigevolgende