Ostabat – St Jean le Vieux (17,5 km)

vorigevolgende

Donderdag 29 augustus 2019: Ostabat – St Jean le Vieux (17,5 km)

Het was een behoorlijke warme nacht. De ramen konden niet goed open vanwege de muggen. We hadden niet meer dan een redelijke nachtrust in een warme kamer van vier met wat gesnurk. Om zeven uur was het ontbijt en om acht uur vertrokken we. Voor het vertrek moesten we nog even met de gastheer op foto. Het was een warme dag. Net als de vorige dag was het broeierig warm. We hadden eerst bewolking en in de loop van de dag werd het vrij zonnig en 30 graden.

Met Anja’s been ging het gelukkig iets beter. We hadden bewust een paar korte dagen ingepland voordat we de Pyreneeën ingingen. Deze etappe was niet lastig, maar had toch nog behoorlijk wat hoogtemeters. Ook hadden we veel asfalt. We liepen eerst naar het dorpje Larceveau. Daarna via achteraf weggetjes en paadjes naar Uziat. Daar kwamen we langs de oude molen, die ingericht was als abri. Daar kon je voor nood ook slapen. Wij hebben daar even gezeten en wat water gedronken.

Na deze pauze zijn we doorgelopen naar het volgend dorpje Gamarthe. Helaas was de kerk niet open, maar in het voorportaal van het kerkje was er wel een mooi koel overdekt zitje. We hebben daar geluncht, want hoewel het pas elf uur was hadden we toch al trek gekregen.

Na deze lunchpauze zijn we begonnen aan de tweede helft van de etappe. Ook hier ging het toch nog redelijk op en neer. Even voor St Jean le Vieux haalden de drie vrienden van het Tsjechische vriendenstel ons in. We liepen een tijdje samen op. We hoorden nu nog méér van hun vriend die overleden was. De vrouw die hem begeleidde zat bij deze drie pelgrims. Ze benadrukte dat het onvermijdelijk was dat hij zou sterven en dat ondanks het verdriet het toch een goede beslissing was geweest om dit te doen.

Daarna waren we al snel in St Jean Le Vieux. Om twee uur hebben we ingecheckt in ons hotel en verder heel rustig aangedaan. Wij zijn nog wel even in het kerkje geweest en hebben ook in de lokale supermarkt nog een paar boodschappen gedaan. Het was een vrij simpel hotel en had geen airconditioning. Gelukkig koelde het later in de dag wat af zodat het in de kamer uiteindelijk toch goed uit te houden was. In de avond hebben we op het terras van het hotel gegeten.

vorigevolgende