Le Pech – Cahors (13,5 km)

vorigevolgende

Vrijdag 9 augustus 2019: Le Pech – Cahors (13,5 km)

Ondanks de warmte hebben we toch nog redelijk geslapen. De verwachting was dat het deze dag 36 graden zou worden. De moeiten van de vorige dag betaalde uiteindelijk toch nog uit. We hadden daarom deze dag een korte etappe, zodat we voor de middag al zouden aankomen in Cahors.

We zijn deze dag om half acht vertrokken. Het was toch nog geen simpele etappe. We hadden wel een heel aantal klimmen en ondanks het toch wel geaccidenteerd terrein was het nog steeds behoorlijk saai. We moesten eerst weer naar beneden naar de route. Deze 800 meter waren extra. Al vrij snel gingen we onder de autoweg door. Daarna begonnen we aan de eerste klim. We hadden veelal wel wat schaduw van de bomen, maar sommige stukken waren wel behoorlijk zonnig en vroeg in de morgen al echt warm. Vooral de laatste kilometers waren behoorlijk zonnig.

Op het moment dat we aan de afdaling naar Cahors waren begonnen kwamen we iemand tegen die interviews afnam van pelgrims. Wij hebben meegedaan. De man die dit afnam wilde 1001 stemmen van pelgrims verzamelen, maar hij had nog maar een paar weken de tijd en zou waarschijnlijk op ongeveer 300 stemmen uitkomen. Hij vroeg waar onze reis begonnen was, waarom we deze pelgrimstocht maakten en of we een moment konden noemen dat ons geraakt had.

Gijs vertelde over de man in Grand Lemps die ons spontaan koffie was komen brengen toen we op een bankje op een pleintje wat gingen eten. Hij vertelde ons trots over zij stadje en over de bijzondere muurschildering.

Anja vertelde over haar voedselvergiftiging in Le Puy en het bezoek op die dag aan het pelgrimshuis waar we ook interviews met pelgrims hoorden. Op een gegeven moment ging het over doorzetten, ook bij ziekte en tegenslag. Op dat moment ontroerde dat Anja. Ook vertelde Anja nog over God, die met ons meegaat als een schaduw aan onze rechterhand, dat was onze trouwtekst.

Vanaf dit interview was het nog een half uurtje lopen naar Cahors. Net over de brug werden de pelgrims door twee vrijwilligers ontvangen in een klein huisje. Dat ons dit juist op zo’n hete dag moet treffen was bijzonder. We kregen heerlijk koel water met iets zoets erbij. Ze vroegen of wij al een overnachting in Cahors geregeld hadden. Dat was niet het geval, dus hebben zijn even voor ons het hotel besproken. Het hotel was in het centrum, maar er was helaas geen airco.

In de middag hebben we nog de koelte in de kathedraal gezocht en daar rustig rondgekeken. Daarna hebben we nog een tijdje in een parkje gezeten en daar onze tent gedroogd. In de avond was het ineens behoorlijk afgekoeld. We zijn uit eten geweest ter ere van Anja’s oudejaarsavond, want de volgende zou ze zestig jaar worden. De aanwezigheid van een live band bracht nog iets exta aan dit gebeuren.

vorigevolgende