Auvillar – Castets Arrouy (22 km)

vorigevolgende

Donderdag 15 augustus 2019: Auvillar – Castets Arrouy (22 km)

We zijn even na zes uur opgestaan na een goede nachtrust op ons kamertje met z’n tweeën. We hebben in de keuken ontbeten. Naast onze eigen spullen was er nog iets over van de fruitsalade van de vorige avond. Om half acht zijn we vertrokken voor een niet al te opwindende etappe. We liepen nog een keer door het prachtige historische centrum van Auvillar. We kwamen daarna langs een goede bakker. Omdat het 15 augustus was, een nationale feestdag in Frankrijk, kochten we voldoende brood in tot de volgende ochtend. Proviand voor het avondeten hadden we al de vorige dag ingeslagen. We hadden een prima niet al te hete wandeldag.

Vanaf de bakker gingen we omhoog het stadje uit en daarna meteen weer naar beneden en omhoog naar Bardigue. Maar de hoogte verschillen waren niet zo groot meer. Van Bardigue naar St Antoine liepen we steeds over asfaltwegen. Het was slechts even niet verhard. In San Antoine hebben we gerust en ons rozijnen broodje gegeten en daarna liepen we nog even de kerk in.

Na deze rustpauze vervolgden we onze weg. We zagen de volgende plaats Flamarens al snel in de verte boven op een heuvel liggen. Maar eerst ging het nog wat naar beneden voordat de klim naar Flamarens begon. Flamarens had enkele prachtige oude straatjes. Maar achter de oude muren waren er vaak alleen maar ruïnes, zoals ook bij de kerk. Op dit gedeelte van de etappe kwamen we een heel aantal van de pelgrims tegen, die we de afgelopen dagen ontmoet hadden.

Na Flamarens volgde het volgende stadje, Miradoux, dat ook boven op een heuvel lag. Ook nu moesten we weer een stukje naar beneden en daarna weer wat omhoog, maar het was allemaal heel goed te doen. De landerijen stonden hier vol met zonnebloemen, die inmiddels bijna allemaal uitgebloeid waren.

In Miradoux hadden we weer een rustpauze op een picknickplaats bij het centrum. We ontmoetten hier een heel aantal pelgrims. Sommigen bleven hier en anderen gingen verder. We hadden hier ook nogmaals een korte ontmoeting met de jonge Duitser Andreas, die op deze dag nog helemaal tot Lectoure wilde lopen. We zouden hem verder niet meer zien op de camino. Miradoux had een mooie oude kerk, die we bezocht hebben.

Na Miradoux was het nog ruim een uur lopen en een vrij gemakkelijke route naar ons eindpunt het plaatsje Castets Arrouy. We hebben de tent opgezet bij de gite communal en we waren zeker niet de enige kampeerders hier. Er was zelfs een hele groep in een grote tent. Ook de gite communal was helemaal vol, voor het grootste gedeelte met een groep Duitsers die we al eerder tegen gekomen waren. We konden wel van de douche en het toilet in de gite communal gebruik maken, maar er niet eten. We hadden een prima kampeerplaats op zacht gras en we konden gebruik maken van de tuinstoelen van de gite communal. Deze dag hebben we zelf onze warme maaltijd klaargemaakt. In de avond hebben we nog genoten van de mooie ondergaande zon.

vorigevolgende