Aube Nouvelle – Moissac (17,5 km)

vorigevolgende

Dinsdag 13 augustus 2019: Aube Nouvelle – Moissac (17,5 km)

Om het koel te krijgen in de kamer hadden we de ramen open gehad terwijl binnen licht nog aan was. Muggen hadden hierdoor hun weg gevonden naar onze kamer en ook ons bloed. Het hield Gijs niet tegen om als een blok in slaap te vallen. Maar Anja bleef er wakker door. Wat later waren we in staat om de meeste muggen te vangen in het toilet en de badkamer. Toen viel Anja ook in slaap en hebben we verder heerlijk geslapen.

In de ochtend was er een heel goed ontbijt mét ruime sortering. Daaraan kon je zien dat de eigenaars van dit hotel niet Frans waren. Aangezien de etappe niet al te lang was namen we deze keer ruim onze tijd. Daarbij was het voor deze streek een uitgesproken koele droge dag met veel zon en een maximale temperatuur van slechts 23 graden.

Om half negen waren we klaar voor vertrek. Het ging eerst nog wat omhoog en daarna meteen daalde we af naar Durfort. Net na dit plaatsje ging we even mis, maar we hadden het gelukkig snel door. Het ging aanvankelijk nogal op en neer, maar het was wel een mooie route. Daarna volgden enkele vlakke kilometers over een stil weggetje.

Op een gegeven moment gingen we weer naar beneden langs een klein riviertje op. Hier week de route af van het GR65 boekje want we moesten nog een ommetje maken over een heuvel, die niet vermeld stond. Daarbij was het ook nog eens minstens vijfhonderd meter verder. Even verderop moesten we nog eens een keer omhoog. Toen we boven waren kwamen langs een rustpunt voor pelgrims, waar we geluncht hebben. Daarna volgde een gemakkelijk asfaltweg naar Moissac, met maar weinig hoogteverschillen.

In Moissac hebben we eerst een paar boodschappen bij de supermarkt. Daarna hebben we in het centrum nieuwe schoenveters gekocht voor Anja, want de oude waren bijna kapot. Na deze inkopen zijn we naar ons hotel gelopen en hebben eerst onze dagelijkse klusjes gedaan. Daarna zijn we weer teruggelopen naar het centrum. Daar hebben we de abdij met de zeer bekende zuilengalerij met Bijbelse voorstellingen bezocht. Dat was niet gratis, maar er was wel een speciale prijs voor pelgrims. Ook zijn we nog even de mooie kathedraal naast de abdij ingelopen.

In de avond hebben we op het terras van en bistro tegenover de kathedraal gegeten. Het was best fris en we waren blij dat we onze sweaters meegenomen hadden. We kwamen hier een heel aantal bekende pelgrims tegen, onder andere ook weer Andreas de jonge Duitse man, waar Gijs nog even een gesprekje mee heeft gehad.

In Moissac is trouwens een treinstation, kortom een goede mogelijkheid om hier te beginnen of te eindigen wanneer je de pelgrimstocht in stukjes hakt. Dit is ongeveer de laatste goede mogelijkheid om met het openbaar vervoer terug te reizen totdat je bij St Jean Pied de Port aankomt. Ook dat zal bepaald niet snel gaan.

vorigevolgende